Dezintegrarea integritatii

Magazin Salajean 16 ianuarie 2007 0

Buba UE incepe sa se sparga, la abia doua saptamani dupa nebunia integrarii. Discutiile contradictorii despre binefacerile sau, dimpotriva, a hamului pe care ni-l pregateste Comunitatea Europeana, devin tot mai aprinse, odata cu conditiile pe care europenii ni le vara pe gat, in mod esalonat, doar asa, ca sa nu ne aprindem prea repede. De fapt, ce este UE? Dupa parerea mea, UE nu este nimic altceva, decat o forma moderna de dominare acceptata cu masochism si cu spirit de sacrificiu – in sperante de mai bine, de catre tarile membre mai amarate din punct de vedere financiar. Modul in care tarile aderante spre marea familie a UE pun jos garda fata de toate conditiile cerute de patronii europeni, nu reprezinta nimic altceva, decat primul pas spre pierderea autonomiei atat economico-financiare, cat si culturale a aspirantilor. Pentru ca, in UE nu exista o egalitate absoluta intre membre, o egalitate reprezentata de supunerea la aceleasi conditii. Puterile mari ale UE, reprezentate de catre statele fondatoare – Germania, Franta, Italia, Luxemburg, Belgia si Olanda vor impune intotdeauna regulile europene pentru celelalte state membre. Unde suntem noi, Romania, fata de aceste puteri? Nicaieri, nici macar la coada statelor membre. Daca Romania va fi in stare sa cotizeze, anual, la bugetul UE, cu peste 1,5 miliarde de euro, si va fi in stare, cu siguranta, pentru ca altfel nu se poate, ma intreb, de ce aceasta dorinta arzatoare de a deschide portile spre Europa? De ce nu ar putea banii respectivi sa fie redirijati spre rezolvarea problemelor de acasa? Iar procesul de dam si nu luam nimic ar putea sa dureze mult si bine, invocandu-se motivul cum ca nu avem proiecte eligibile pentru banii europeni. In tot acest timp, piata romaneasca va fi invadata de marfurile europene, lucru bun, evident, pentru noi si, mai ales, pentru marii producatori afiliati tarilor amintite mai sus. Pentru ca Romania si Bulgaria nu reprezinta, in acest moment, nimic altceva comunitatii europene, decat o mare piata de desfacere virgina pentru statele care au inceput sa produca mai mult decat consuma.

Procesul de impunere a civilizatiei UE a inceput, inca, din perioada preaderarii. Vezi tu, Doamne, nu mai suntem buni nici macar la crescut si sacrificat porcii, ce sa mai vorbim de alte teme mai vaste, pe care UE ori ni le-a desfiintat, ori e pe cale sa dea cu ele de pamant. Nici podgoriile romanesti, cu renume de mii de ani, nu mai sunt conforme redutei UE. Normal, din punctul lor de vedere, tot ce este bun aici, si este mai bun decat pe piata searbada a UE, trebuie desfiintat, pentru ca, cum credeti ca-si vor vinde produsele marile puteri?

Ati mancat vreodata produse animaliere preambalate cu marca UE? Sau fructe si legume ambalate la standarde europene, de-ti iau ochii de pe cantar? N-au nici un gust, sunt insipide. Marfa fada, intr-un ambalaj cosmetizat. Intr-un cuvant, UE!

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »