Despre implicare sociala

Magazin Salajean 18 februarie 2010 0

Biserica ar trebui sa fie, indiferent de religia careia ii apartine, un suport moral pentru toti cei aflati la ananghie. Cel putin din punctul meu de vedere. Probabil ca, in multe situatii asa si este. Una dintre acestea este un recent proiect al celor de la Episcopia Salajului, prin care se incearca ajutorarea unor copii care invata bine dar au probleme in primul rand de ordin financiar in familiile de unde provin.

E vorba doar de 30 de elevi, un numar ce poate parea mic, dar e oricum mai mult decat nimic. De un asemenea sprijin ar trebui sa beneficieze poate sute de elevi din judet, care vor sa invete, dar familia nu are bani sa ii tina la scoala. De fapt, prin acest proiect biserica incearca sensibilizarea unor persoane care au bani pentru a da burse, rechizite si chiar haine celor ce nu au.

Sunt curios cati vor raspunde apelului bisericii, care se arata optimista si spune ca are deja o lista de persoane care s-au aratat interesate de acest proiect. Mai mult, se spera ca ajutorul sa nu se rezume la o simpla bursa de studii, de 100 de lei lunar, ci la un sprijin ce ar putea merge pe o perioada mai lunga de timp, de cativa ani, si care ar putea include finantarea cheltuielilor cu rechizitele sau cu alte materiale didactice pentru ca si cei saraci sa poata face performanta scolara.

O initiativa inspirata, care ar putea fi multiplicata, chiar si pe timp de criza. De altfel, mai exista un exemplu in acest sens, respectiv bursele acordate de producatorul local de tevi fara sudura TenarisSilcotub. Doar ca in acest caz a fost vorba de recompensarea elevilor cu medii peste 9,50, indiferent de situatia lor familiala. Asa cum am spus deja, sunt doar doua exemple de implicare sociala din partea celor care si vreau, si pot.

Cu mentiunea ca numarul celor care pot este cu siguranta mult mai mare decat a celor care si vreau. Pe de alta parte, nu putem trece cu vederea faptul ca efectul unor asemenea initiative, care implica tineri, este unul pe termen lung si ca de castigat va avea, la urma urmei, intreaga societate, si nu doar persoanele direct implicate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »