Desertaciunea desertaciunilor

Magazin Salajean 26 noiembrie 2007 0

* Au fost alegeri, s-au batut liderii partidelor politice cu pumnul in piept ca au dres borsul exact cand tara a avut mai mare nevoie de asta. Declaratiile – mai spumoase decat sampania Revelionului au intors tara pe dos ca pe o manusa. Din pacate, vorbim in acest caz doar de tara de sus, adica din fotolii inalte, pentru ca omul de rand nu a inteles foarte exact ce voteaza. Sau poate s-a facut ca nu pricepe, manevra semanand cu una predata la cursurile de aparare. Aparare fata de promisiuni desarte, cantate pe diferite voci de tonori ai politicii romanesti incantati sa-si pastreze locul pe scena si nu sa aiba public in sala.

* Au fost alegerile, iar romanii au iesit la vot atata cat le-a permis naduful strans in atata vreme de cand nemultumirile lor se aduna vraf vizavi de activitatea celor din conducerea tarii.

Au adus pentru romani aceste alegeri schimbari? Nu, vor spune majoritatea, pentru ca schimbarile pe care le asteapta poporurul sunt lucruri cat se poate de concrete intr-o lume care nu le permite traiul decat restrans intre niste limite la fel de concrete. Votul dat ieri nu le va incalzi mai tare locuintele, nu le va ieftini produsele in magazine si nu le va da locuri de munca platite la nivel european. Pentru ca, oricat de greu ar fi explicat ca asemenea asteptari sunt de domeniul utopiilor, de fapt, ele sunt exact ceea ce ar dori romanii sa se petreaca peste noapte.

Nu mai poate fi vorba de rabdare, ea a iesit de multa vreme din ecuatie, avand in vedere ca, de 18 ani, acest popor asteapta schimbarea Romaniei la fata. Schimbare – hai sa recunoastem, pe cat de promisa, pe atat de amanata pentru un vesnic mandat viitor.

Tot la dezamagiri si desertaciuni punctam episodul din Sanatate, cand lipsa de personal medical si a profesionalismului alcatuiesc vectorul esec intr-un punct in care sanatatea si viata ar trebui sa fie centrul Universului. Nu si la noi, unde toata lumea graviteaza- nu in jurul pacientului, ci a scuzelor care pot fi scoase din maneca si de sub cearceaf in cazuri de urgenta. Scuze ieftine, care nu tin de foame si de sete, dar care pot lovi un popor in moalele capului exact ca buzduganul zmeului din poveste. Pe cand o rasturnare de situatie? Nici noi nu stim. Dar stiu aia cu promisiunile. In alt mandat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »