Degringolada bugetara

Magazin Salajean 11 februarie 2010 0

Asistam neputinciosi, de o buna bucata de vreme, la brambureala din sistemul bugetar romanesc. Directori si directorasi schimbati mai des ca ciorapii, cate trei patru prefecti rulati, intr-un judet, in mai putin de un an si cate si mai cate grozavii. Efectul mutarilor politice se vede deja, si se va simti tot mai tare in perioada ce urmeaza.

Nimeni nu mai stie cat timp se afla la conducerea unei institutii, sau a unui judet, nimeni nu mai e in stare sa elaboreze un plan pe o perioada mai lunga de o saptamana pentru institutia in care lucreaza. Dupa mult reclamata ineficienta a sistemului bugetar, in care, vorba aceea, mai mult se sta, ca doar se lucreaza la stat, acum s-a ajuns la o situatie cu mult mai grava: nu poate lucra nici cine vrea. Aproape fiecare bugetar priveste cu teama, in stanga si in dreapta, mereu cu frica disponibilizarii in gand.

Cum sa mai dai randament, cum sa iti mai stea gandul la problemele institutiei cand nu stii nici cine iti e seful, nici ce ar trebui sa faci mai intai. Asta ca sa nu mai vorbim ca si salariile au scazut, iar majoritatea sporurilor au fost taiate. A nu se intelege ca tin partea bugetarilor, insa ideea e ca, din toata aceasta degringolada avem de pierdut cu totii: si cei de la stat si cei de la privat. Amintiti-va doar de fata casierei de la

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »