Daruri cu dedicatie de stanga si de dreapta

Magazin Salajean 14 decembrie 2010 0

Gesturile umanitare sunt binevenite, mai ales pentru cei care nu au fost atat de norocosi ca noi, iar decembrie – luna cadourilor – este un moment cat se poate de potrivit. Centre de asistenta sociala pentru copii si batrani sau familiile cu venit mic sunt alese de sarbatori pentru a primi daruri din cele mai diverse. Ciudat, insa, cum aceste cadouri au culori cat se poate de electorale si embleme afisate la vedere astfel incat sa stii musai ca darul este cu dedicatie de stanga sau de dreapta.

Vorbind pe sleau, sunt foarte multe persoane care isi deschid buzunarele doar cand interesul le poarta fesul. Departe de noi gandul de a stabili cand, unde si cum trebuie sa faca romanii gesturi caritabile sau cat de substantial trebuie sa fie darul. Dar sa aduni o mana de copii si sa le imparti cadouri, pentru ca apoi sa dai sfoara in tara ca X culoare politica a daruit si a castigat, echivaleaza cu impaunatul paunului.

De cand am intrat in luna decembrie, astfel de cadouri cu dedicatie politruca au fost impartite prin toate colturile judetului, iar politrucii suna mass media si isi trambiteaza isprava de parca ar trebui sa le fie ridicata statuie la fel de grandioasa precum bradul din Central Park-ul newyorkez.

Iti trebuie un tupeu ce frizeaza nesimtirea sa te apuci de asemenea gesturi ce au drept scop vanarea sistematica a electoratului si nu facerea de bine. Fara doar si poate, romanii mai pot fi, inca, impresionati de asemenea atentii, mai ales ca anul este unul greu din punct de vedere financiar, cand orice lucru oferit gratuit parca este aterizat cu parasuta direct de la Sfantul Petru. Privati prea mult de lucrurile care sunt absolut normale unui trai decent, numerosi romani deschid ochii si bratele mult prea usor de fiecare data cand li se anunta un cadou, o surpriza, fie ea un concert, un pix cu inscriptii electorale si un stegulet asortat, o punga de bomboane sau manusi cu aer si culoare politica.

Daca tot au atata generozitate in suflete, nu ar strica sa vedem generosii politicieni raspandind-o si in restul anului. Asa, macat ne-ar convinge ca spiritul caritabil nu este simulat de dragul de a obtine un scor bun la scrutin, ci este un crez sustenabil.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »