Cu avortonul la psihiatru

Magazin Salajean 1 octombrie 2010 0

Mircea Geoana, intrat intr-un con de umbra dupa debarcarea sa de la carma PSD, iese la rampa cu o serie de declaratii care bulverseaza, oarecum, viata politica din Romania. Astfel, fostul lider pesedist anunta ceea ce, de altfel, toata lumea stia, si anume ca PSD si-a stabilit niste tinte politice teribile pentru aceasta toamna clocotitoare. Unul dintre obiectivele social-democratilor ar fi daramarea Cabinetului Emil Boc, dar si demiterea presedintelui Traian Basescu. Intre aceste doua obiective de interes major, pesedistii par sa uite sa ne spuna si care ar fi solutiile iesirii Romaniei din criza. Oricum, nu avem nevoie de prea multa imaginatie ca sa intelegem ca un eventual program de guvernare al PSD nu ar putea sa ne mai socheze. Este limpede ca un astfel de program se va referi, din nou, la avantajele incontestabile ale Romaniei, precum si la resursele umane interne.

Ce mi se pare destul de grav, totusi, este ca, la aceasta ora, foarte multi romani cu memoria amortita cred ca, in cazul in care PSD ar prelua fraiele puterii, social-democratii vor fura mai putin decat pedelistii. PSD detine insa imensul avantaj ca, fiind inventatorul sistemului postdecembrist original, se descurca mai bine cand se afla la guvernare. Si asta pentru ca pesedistii ar detine schema miraculoasa de tratament care ar urma sa salveze societatea romanesca de la nenumaratele boli cronice care o devoreaza. Insa, cand e vorba sa ascunda cadavrele si sa fenteze statisticile, cei din PSD sunt teribili de priceputi. Problema e ca toate scheletele tinute sub pres de mai bine de 20 de ani, au inceput sa iasa la vedere. Iar numarul lor e atat de mare, incat a mai ramas putin si vom canta cu toti, in cor, prohodul social al acestei tari.

Scos cu forcepsul de PSD din pantecele incompetentei, apoi ingrasat pana la refuz de PNL, azi, avortonul de la pieptul PDL suge la toate tatele. Astfel, statul social a intrat in moarte clinica. Culmea ironiei face ca, doar in anul de gratie 2010, politicienii sa descopere ca milioane de romani nu fac altceva decat sa taie frunze la caini. Sa nu uitam ca toti acesti oameni au fost incurajati de clasa politica sa traiasca din ajutoare sociale si sa ranjeasca la palmasii care isi rup spatele dupa fiecare zi de munca. Acesti pomanagiii au devenit, an de an, tot mai numerosi. Partea buna, pentru unii politicieni de stanga, e ca milioanele de asistati social sunt, pe cat de incapabili, pe atat de dornici sa puna stampila de vot acolo unde li se promite ca vaca e numai buna de muls. Pe toti acestia ii tin in spate cei din mediul privat, dar si profesorii, medicii, si alte categorii socio-profesionale care, de 20 de ani incoace, platesc tribut incompetentei celor care, chipurile, ne-au condus destinele. Si, culmea ironiei, aceiasi iresponsabili continua sa ne vanda povesti expirate, minciuni ce pot sa mai hraneasca doar lacomia avortonului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »