Crin cu pantalonii in vine

Magazin Salajean 19 noiembrie 2010 0

Din declaratiile facute in ultima perioada, Crin Antonescu da de inteles ca 2010 este ultimul an de opozite al PNL si ca, cel mai probabil, din 2012, liberalii vor ajunge in sferele puterii. De altfel, nu este pentru prima data cand Antonescu se face de… cacao. Cu toate acestea, am putea aprecia ca ideea unor astfel de declaratii ar putea fi recompensata cu o nota de trecere, in cazul in care liderul dreptei nu pasea din start cu stangul, incercand sa faca ceea ce nu i-a reusit nici lui Traian Basescu, si anume sa adune la aceeasi masa toti dusmanii de pe esichierul politic. Insa, in momentul in care s-a caracterizat ca fiind cel mai cu… cojones dintre toti, presedintele PNL a dat din nou cu bata in balta, astfel ca s-a stropit pe pantaloni exact ca atunci cand urinezi contra vantului.

O alta greseala a lui Crin Antonescu o putem incadra foarte usor la capitolul gafe. Cum sa-l chemi pe Ponta la intalniri in care ti-ai propus sa te instalezi pe tronul de rege al opozitiei, cand social-democratul se considera taurul alfa din ciurda? Pesedistul da impresia ca, de mic, doarme cu capul pe o perna sub care sunt stranse toate steagurile sindicalistilor, imprimate cu sperantele pensionarilor si-a somerilor. Cred ca, pana la urma, spre binele PNL, Antonescu va trebui sa demonstreze ca Ponta duce tara la pierzanie. Va trebi sa separe graul de neghina, dreapta de stanga, pentru ca istoria ne-a demonstrat, de nenumarate ori, ca o cale de mijloc, de compromis, in politica romaneasca duce la haos, debandada, chiar la dezastru.

Apoi, in grandomania sa, incercarea de a face consultari in vazul lumii, se poate numi o noua greseala politica a lui Antonescu. In loc sa se dea mai rotund decat este, in loc sa aranjeze lucrurile pe sest, de la Crin la Boc, si viceversa, liberalul a decis sa-si faca nevoile in vazul tuturor, astfel ca pana si copiii l-au surprins cu pantalonii in vine. Si, pana la urma, trebuie sa recunoastem ca daca intalnirea dintre cei doi ar fi avut loc, nimeni nu scapa nimic in fata ochilor bulbucati ai presei, ori in preajma microfoanelor instalate de celalalt, pentru a avea probe la nevoie. Din nefericire pentru ei, la aceasta ora, liberalii se afla in fata unei dileme, a fi sau a nu fi, o intrebare la care doar viitorul le va mai putea raspunde.

Concluzionand, cred ca lui Crin Antonescu ii lipseste ceea ce le lipseste majoritatii politrucilor romani: sangele din instalatie. Ce-i drept, dintr-o astfel de pozitie sociala, e destul de greu sa-ti amintesti de unde ai plecat si, mai ales, pentru ce ai pornit pe acel drum.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »