Credința, puterea de a merge mai departe

Într-o lume nebună în care nimic nu funcționează așa cum trebuie, în care toate-s cu susu-n jos, în care suntem preocupați în permanență de ceea ce avem și nicidecum de ceea ce suntem, oare ce ne-a rămas? Mie una, mi-a rămas credința. Dacă n-aș mai crede în nimic, nici măcar în divinitate, în acea forță supranaturală pe care noi, românii, o numim Dumnezeu, categoric aș fi un om pierdut. Credința într-un ajutor divin se transformă, în foarte multe cazuri, într-o puternică resursă interioară, căreia mulţi dintre noi îi datorează puterea de a merge mai departe după încercările vieţii. Eu asta am observat și asta simt! Nu sunt o bisericoasă, nu merg cu regularitate la biserică și nici nu am un calup de rugăciuni și cred că nu în asta constă credința. Unii slujitori chiar nu-mi inspiră încredere, mai ales atunci când îi văd că cer și iau din ”bănuțul văduvei” fără însă a le întinde o mână de ajutor celor aflați în nevoi, așa cum de fapt le este rolul, menirea. Credința ajută în menţinerea sănătăţii mintale şi netezeşte terenul vindecării multor probleme. Nu o spun eu, ci oamenii de știință, studiile și psihologii care au studiat aceas aspect. Inclusiv studiile empirice, asupra persoanelor care se confruntau cu probleme grave în viaţă, au demonstrat faptul că cei care credeau în Creator şi în ajutorul divin au fost capabili să îşi activeze mai mult resursele interioare pentru a supravieţui şi a merge mai departe. Şi aici mă refer atât la boli fizice, cât şi la sănătatea mintală. Credinţa, cred eu, este de mare ajutor în anumite situații din viață pentru că trebuie să recunoaștem, cu toții, că am trecut prin momente dificile, momente de genul: ”viața bate filmul”. Ea funcţionează zi de zi pentru că am evoluat în credinţă, desigur în afara extremelor. Ea ajută în conturarea sensului lumii noastre, oferă motivaţie şi ne leagă împreună, atât timp cât nu se exagerează şi nu îi transformă pe oameni în habotnici. Mintea trebuie să rămână deschisă la întrebări atunci când are de-a face cu dogmele. Credinţa e în suflet, credinţa motivează, dă speranţă şi oferă perspectivă optimistă asupra viitorului, mai ales în vremurile actuale. Într-o lume nebună, ca și cea de azi, credința este o calitate care ne influențează pozitiv – ne poate da stabilitate în prezent și o speranță sigură.

6 Thoughts to “Credința, puterea de a merge mai departe”

  1. Anonim

    No bine, și-atunci de ce nu se transferă Dumnezeu la FCSB, să ia și Becali o dată campionatu?

  2. Anonim

    N-ati inteles! Nu e vorba de minuni si nici de habotnicie!

  3. handolescu cati

    .”..si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad….”prin credinta pricepem ca lumea a fost creeata prin Cuvantul lui Dumnezeu…”

  4. Asteptăm cu interes !

    În timp ce școlile și grădinițele sunt închise, biserica refuză să pună în aplicare măsurile de urgență instituite pe țară. Chiar sunt curios ce vor face cei de la situații de urgență, normal ar trebui să-i amendeze că, în biserici este mediul cel mai periculos, cu bătrâni bolnavi !

    1. Anonim

      Bisericile sînt îndeobște mediu periculos, dar mai ales pentru tineri, cu bătrînii nu mai ai ce face.

  5. Anonim

    Materialul este despre credinta, despre puterea interioara a fiecaruia de a merge mai departe. Autoarea zice că nu-i bisericoasă,.

Leave a Comment