Concubinii au devenit soti

Magazin Salajean 24 noiembrie 2006 0

Luni seara Gheorghe Flutur si Theodor Stolojan au aparut in transmisii directe (tot de la hotel) pentru a anunta poporul electoral, din capul mesei, ca Platforma s-a unit cu Grupul pentru Unitatea PNL, intr-o sinteza intitulata Grupul pentru Platforma Liberala.

Prezenta camerelor de luat vederi le-a Inlesnit celor din prezidiu (Theodor Stolojan, Valeriu Stoica si Gheorghe Flutur) reluarea ideilor fundamentale ale disidentei lor.

Un grup devine disident intr-un partid intr-o organizatie sau chiar intr-un regim cand politica partidului din ultimul timp se abate grav de la sfintele idealuri asumate. Sau cand politica partidului se dovedeste catastrofala in raport cu dinamica realitatii.

Ne-am fi asteptat ca macar luni seara, dupa realizarea sintezei numite Grupul pentru Platforma Liberala sa putem afla care sunt obiectivele de fond ale grupului disident.

Istorica seara de luni nu ne-a oferit nici macar o unghie din aceste obiectii esentiale, singurele in stare sa justifice o cruciada impotriva actualei conduceri.

Toti trei au invocat coborarea PNL In sondaje. In sondajele in care cele doua componente ale Aliantei sunt luate separat.

Coborarea PNL in sondaje e o realitate. O realitate ce are neaparata nevoie de o explicatie temeinica. Nici unul dintre cei trei nu s-au aventurat pe terenul explicatiilor. Si nu pentru ca le-ar lipsi instrumentul analitic. Ci pentru ca s-ar fi vazut nevoiti sa inscrie printre cauzele coborarii PNL in sondaje, la loc de frunte, si actiunile lor destabilizatoare.

Din iulie 2005, cu o pauza de sarbatorile de iarna, Theodor Stolojan si asociatii au criticat public, fara ragaz, nu numai conducerea PNL, dar si guvernarea PNL. Actuala guvernare are numeroase slabiciuni. E Insa o ticalosie politicianista sa le pui pe toate in carca PNL, partid din care faci parte, trecand cu vederea responsabilitatea PD si a celorlalti parteneri de coalitie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »