Competentele care dau o guvernare incompetenta

Magazin Salajean 6 februarie 2009 0

La vremea taierii buricului de catre moasa Traian Basescu, guvernul Boc a fost descintat ca fiind unul dintre cele mai bune, daca nu cel mai bun, din perioada postdecembrista.

Afirmatia parea intemeiata.

Nu numai pentru ca in parlament noul guvern dispunea de o majoritate zdrobitoare, gata-gata s-o atinga pe cea a Partidului Comunist Roman in cadrul Marii Adunari Nationale a RSR, dar si pentru-daca nu chiar mai ales- cele doua partide se puteau mindri cu numeroase competente in administrarea tarii. Spre deosebire de guvernul CDR, de referinta cind vine vorba de amatorism, guvernul Boc se anunta ca fiind format din doua partide cu experienta in materie de gestionare a treburilor. Se socotea astfel ca reunirea a cit mai multe competente e o garantie sigura a competentei in guvernare.

La nici o luna de la formarea noului guvern, se contureaza un alt adevar.

Si anume ca o reunire a cit mai multe competente e o garantie sigura a incompetentei in guvernare.

Trecind in revista intimplarile produse pina acum de guvernul Boc, vom putea constata ca aceasta imagine tot mai clara de incompetenta isi are cauza in mai multe note definitorii ale activitatii sale:

1) Nota de brambureala absoluta, data, de exemplu, de perindarea pe la sefia ministerului Administratiei si Internelor, in nici doua luni, a doi ministri.

2) Nota de guvern condus din alta parte decit de la Palatul Victoriei, unde se spune ca-si are sediul Executivul. Desigur, toata lumea stie ca guvernul e condus de Traian Basescu, amaritul de Boc jucind rolul unui e-mail intre Cotroceni si Victoria. Numai ca presedintele neavind prerogative constitutionale in materie de guvernare a tarii, indicatiile sint primite Emil Boc pe sest. De aici impresia de guvern condus de forte obscure, oricit de in lumina a sta Traian Basescu.

3) Nota de guvern producator de fapte hazlii. O astfel de nota e data de masurile de sef de depou ale lui Emil Boc, dar si de initiativele de Magda Ciumac ale legendarei Elena Udrea.

Aflata, de la investire, intr-o permanenta erectie mediatica, fosta consiliera prezidentiala se dovedeste, zi de zi si ceas de ceas, o infatigabila creatoare de haz involuntar. N-are rost sa reamintim fantezistele propuneri ale distinsei in materie de relansare a turismului romanesc: de la propunerea cu stimularea turismului ecumenic pina la cea cu transformarea Bucurestilor intr-o statiune balneo-climaterica prin darimarea cladirilor si forarea solului in cautarea gheizerelor. Mai nou, Elena Udrea, care-si schimba initiativele economice mai ceva decit ciorapii, a proclamat ca turismul autohton va fi salvat prin aducerea strainilor de Pasti, pe litoral, pentru a lua cunostinta de traditiilor noastre pascale.

Guvernul e alcatuit din PSD si PDL.

Pe care dintre cele doua partide va afecta electoral dezastrul imaginii noului guvern?

Pe formatiunea lui Mircea Geoana, deoarece PDL depinde nu de el insusi, ci de capitalul electoral al lui Traian Basescu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »