Ce mai cloceste presedintele?

Magazin Salajean 10 octombrie 2011 0

Desi Constitutia nu-i permite, Traian Basescu isi asuma, din nou, rolul de initiator al unei noi formatiuni politice. In ultimele saptamani, in timp ce marturisea ca isi doreste libertatea romanului simplu, presedintele punea la punct inca un proiect al vietii sale: Miscarea Populara. De altfel, a recunoscut public ca el a trimis-o pe fiica sa cea mare la OSIM, inca din luna aprilie, sa inregistreze Miscarea. Sa fie oare vorba despre un testament politic, ori se pune la punct strategia care sa mai salveze ceva din actualele structuri ale puterii?

Fara doar si poate, Miscarea a fost inregistrata pe la spatele PDL, in conditiile in care cei mai apropiati colaboratori din partid par sa nu fi stiut mai nimic despre proiect. Ei au preluat ideea din inertie, parandu-li-se un proiect interesant, nicidecum pentru ca ar fi stiut despre ce era vorba. Nenumaratele opinii scuipate in spatiul public de catre unii dintre pedelisti arata clar ca nu primisera, cel putin pana in acel moment, indicatiile de rigoare despre tratarea subiectului. Oricum, proiectul in sine nu pare sa fie pe placul multor grei din PDL, fapt care a produs in randul acestora un soi de iritare. Retinuta, ce-i drept.

Oricum, Miscarea pare sa fie un afront adus multitudinii de orgolii care au trudit in PDL. Poate fi considerat si un act de tradare. De ce nu? Greii din PDL vor fi dati deoparte, si asta dupa ce si-au manjit mainile cu sangele austeritatii, fiind opriti totodata sa ia, in compensare, anumite masuri populiste. Un lucru insa este cert: infiintarea unei noi structuri politice reprezinta convingerea presedintelui ca PDL nu mai are sanse electorale.

Totusi, nu proiectul de eliminare a greilor PDL e interesant, ci manevrele prin care se intampla acest lucru. Desigur, ne intrebam mai intai de ce a fost delegat tocmai notarul Ioana Basescu sa inregistreze Miscarea, si nu Boc, de exemplu? Chiar nu mai are Basescu incredere in nimeni din PDL?

Ce se intampla este cu atat mai interesant cu cat, la ultimele sale aparitii in spatiul mediatic, presedintele a criticat public si, totodata, cat se poate de deschis anumite masuri ori tentative de proiecte ale Guvernului Boc. Sa fie oare Traian Basescu intr-atat de spartan, incat sa fie capabil sa distruga tot ce-i slab si compromis in jurul sau, cu scopul de a-si proteja propria piele? O intrebare cu un raspuns anticipat de catre oricine…

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »