Cazul Munaf

Magazin Salajean 20 octombrie 2006 0

Stirea despre procesul si condamnarea lui Munaf a starnit in presa noastra libera si independenta numeroase comentarii. Citindu-le, nu poate sa nu-ti sara in ochi constatarea:

Nici un articol nu se refera la dosarul juridic al lui Munaf. Daca vreunui redactor i-ar fi trecut prin cap amanuntul de bun simt ca Mohammad Munaf a fost judecat si condamnat pe baza unui dosar, ar fi venit in chip automat intrebarea:

De ce fapte concrete a fost acuzata calauza celor trei jurnalisti?

Din cate se stie, Rechizitoriul in cazul Munaf (la care nici un ziar nu face trimitere) vorbeste de o inscenare a rapirii. Si anume Omar Hayssam i-ar fi cerut lui Munaf ca, o data ajuns la Bagdad, sa caute niste irakieni dispusi sa se prefaca a-i rapi pe cei trei plus Munaf (pentru credibilitate), sa-i tina in bune conditiuni, sa faca o inregistrare pe care s-o transmita Al Jazzeera, urmand ca Omar Hayssam sa se ofere a-i rascumpara, iar ziaristii o data intorsi, gestul sa-i aduca iertarea din partea autoritatilor romane in dosarele de coruptie.

E vorba, asadar, de o simulare de rapire si nu de o rapire. Ulterior, in conditii obscure, cei trei plus Munaf au fost dusi intr-o alta locatie unde

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »