Cat se poate de mizerabil

Magazin Salajean 9 aprilie 2010 0

Primavara asta, am putea spune destul de intarziata, predispune la raceala. Virusul Voicu provoaca deja frisoane unor personaje influente din societatea romaneasca. Era si cazul. Se asteapta, astfel, internari masive, pe motiv de inflamatii ale ganglionilor. In timp ce unii vorbesc de investitii colosale intr-un vaccin care sa stopeze raspandirea virusului, altii se pregatesc de o epidemie ce se banuie ca va face ravagii. Fas…

Pentru ca subiectul nu m-a interesat prea mult, scarbit fiind de astfel de diversiuni, am aflat si eu , doar de curand, ca personajul Catalin Voicu este, de fapt, un apropiat de-al lui Ion Iliescu.

Ca urmare, bietul om a fost, pe cat de sarac, pe atat de cinstit, insa profilul sau scoate in evidenta cel mai rau soi dintre membrii PSD. Pentru el, ca pentru foarte multi altii, politica nu este altceva decat o caracatita ce poate sa isi intinda tentaculele peste tot. Ni se reaminteste astfel ca, la noi, oricine poate fi influentat sau devorat, ca pe urma, fara pic de scupule, sa se dea vina pe altii.

Faptul ca ancheta DNA in cazul Catalin Voicu este pe cale de a conduce la mai multe premiere in politica romaneasca, nu face decat sa confirme primordialitatea PSD in toate privintele. In Romania, sta scris in rabojuri ca primul rechin prins in plasa anticoruptiei trebuie sa fie pesedist. Nu-i rau nici asa, insa daca tragem cu ochiul in tabara adversa, mai precis in partidele aflate la putere, vom constata ca adevaratii rechini se scalda, fara pic de bun simt, in ape nu tocmai adanci.

Cazul Catalin Voicu ne arata cat se poate de clar ca nu doar Partidul Coruptilor, in speta PSD, este atins de boala venalitatii. In afacere ar fi bagati politicieni din toate taberele. Numele liberalului Ludovic Orban a iesit rapid la suprafata, dar nici portocaliii nu se simte mai bine. Dupa toate probabilitatile, modelul pesedist de a face politica a fost insusit perfect de toate partidele care au ajuns la guvernare. Iar acum constatam ca elevul si-a depasit profesorul. Doar constatam, pentru ca, deocamdata, nimeni nu ia nicio masura.

De peste 20 de ani vorbim de lupta anticoruptie, insa rezultatele acestui pseudo razboi – platit cu bani foarte grei de la buget, deci din buzunarele noastre – nu au aparut niciodata. Si nici nu prea sunt sanse sa le vedem in aceasta viata.

Fara doar si poate, scandalul Catalin Voicu arunca inca o pata pe actuala clasa politica. Constientizam, a nu stiu cata oara, ca suntem condusi de o clasa politica mizerabila, prinsa intr-o cardasie nenorocita. Cine mai crede ca aceasta permanenta hotie, ce tine de mai bine de 20 de ani, e pe cale de eradicare, odata cu mazilirea lui Voicu, se inseala amarnic. Bietul pesedist nu este altceva decat un pestisor intr-un ocean in care mii de balene fac legea. Nenorocul lui Voicu e ca, avand creierul prea mic si aplatizat, s-a prins singur in carligul unditei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »