Când televiziunile se prostituează

Andreea Vilcovschi 28 septembrie 2012 6
Când televiziunile se prostituează

Goana după audienţă a ştirbit televiziunilor autohtone şi ultima fărâmă de demnitate. Emisiunile de mare succes promovează incultura, scandalurie, divorţurile, nunţile, telespectatorului oferindu-i-se circuri ieftine şi mizere. Cu moto-ul “să facem din c…, bici”, orice nimic, orice bârfă orice informaţie-deşeu sunt cosmetizate, piperate cu detalii sexuale, însoţite de limbajul suburban al “eroilor”. Şi, gata-i ştirea bombă!

În lupta pentru primul loc în topul audienţelor, televiziunile se folosesc de orice armă, astfel că unele au ajuns să creeze, iar apoi să le promoveze, personaje, non-valori, care mai de care mai colorate, mai grosolane ori alterate mintal, mai sexy ori mai grase, mai blonde ori mai gălăgioase. Iar moderatorii – indivizi ce se pretind mari oameni de TV – întreţin cu nonşalanţă un spectacol ce frizează penibilul.

O vedem pe Mariana Moculescu cum se îmbăiază în direct ori cum îşi tatuează sigla unei emisiuni. Nu trece mult timp şi-şi face apariţia taximetristul “violat” de la Tulcea, ce povesteşte cu lux de amănunte cum a fost obligat să-i facă sex oral unei individe.

Mizeria televizată nu-l neglijează nici pe Lucian Viziru, o mică vedetă apusă, care, disperat să revină în lumina publică, povesteşte intimităţile relaţiei lui cu Tania Budi. Dezonorant, pueril, de joasă speţă.

Schimbăm canalul şi asistăm costernaţi la scandalul ca la uşa cortului dintre solista Laura Lavric şi sora ei ori dintre pruncii lui Dolănescu. Apogeul mizeriei umane a fost atins, însă, miercuri noaptea, în cadrul uneia dintre cele mai urmărite emisiuni tabloid. Fără gram de conştiinţă, fără pic de jenă faţă de telespectatori, Antena1 o aruncă în mocirlă pe Ioana Tufaru, fiica regretatei Anda Călugăreanu, şi ne oferă un spectacol dezgustător: o sedinţă foto cu Ioana în lenjerie intimă. Umilitoare situaţie pentru biata femeie, cu evidente probleme de comportament. În tot acest timp, prezentatorul se străduieşte să nu izbucnească în râs şi anunţă triumfător că dansul la bară prestat de aceasta în urmă cu o seară a “spulberat” audienţa. Sper că Anda Călugăreanu nu are televizor acolo unde e, altfel sigur s-a răsucit în mormânt!

Tragic este că tot acest spectacol de joasă speţă se bucură de un succes teribil în rândul celor care stau în faţa televizorului. Refuz, totuşi, să cred că aşa arată viitorul presei autohtone, că nu ne mai interesează decât subiectele cu conotaţii sexuale ori grobiene. Prefer să cred că această prostituţie televizată este doar un moment trecător de disperare al trusturilor de presă înfomentate de bani şi audienţă.

Comentarii

comments

6 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. milcov 28 septembrie 2012 at 07:36 - Reply

  auzi, japita ce esti. de ce ai dat exemplu chiar antena1?.

 2. Amuzant 28 septembrie 2012 at 08:38 - Reply

  Cine te obliga sa te uiti la emisiunile astea? Eu nici nu am auzit pana acuma de aceste “evenimete” de care povestesti tu…si nici nu aveam nevoie sa stiu…Fiecare e liber sa se uite la ce post sau emisiune doreste…de ce nu te-ai uitat la un documentar pe discovery sau pe national georaphic? Televiziunea se face in halul asta pentru ca oameni ca voi se uita si fac audienta…emisiunile se fac asa cum se cere…Si cu un astfel de articol nu faci decat acelasi lucru pe care il fac toti moderatorii si anume: reclama la incultura! Bravo inca odata Magazin Salajean!

 3. Anonim 28 septembrie 2012 at 09:00 - Reply

  Andreea ai mare dreptate .In tara asta sunt atatea probleme si atatea neajunsuri vine o “vedeta ” cu “problema” ei c-a parasit-o iubitul si plange de mama focului .Oamenii de cultura sau alti oameni care au facut sau incearca sa faca ceva pt tara asta ii vedem prea putin la televizor gen celor invitati aseara de dl Gadea dar care din pacate nu traiau in Romania dar erau totusi romani .FELICITARI PT ARTICOL !

 4. Anonim 28 septembrie 2012 at 10:58 - Reply

  este adevarat ca in ultimul timp ma simt agresata psihic de mai toate televiziunile cu aceste emisiuni de joasa speta cum ati zis.sunt jalnici si arata nivelul de cultura si civilizatie la care sunt.

 5. eugen 28 septembrie 2012 at 11:53 - Reply

  Daca tot ai fost in concediu de maternitate si ai avut timp sa te uiti la toate televiziunile, poate ne spui ceva si pe plan local. Consider ca ar fi mai interesanta o analiza pe plan local al televiziunilor de aici.

 6. Andrei 28 septembrie 2012 at 21:03 - Reply

  Acesta este nivelul multora.
  Nu întâmplător, în această ţară a fost ales preşedinte, şi încă de două ori, un golan de marinar.

Lasa un Raspuns »