Batranii Romaniei, vinovatii fara vina

Magazin Salajean 17 iunie 2010 0

Guvernul Boc a castigat razboiul cu opozitia si cu norodul. In ciuda protestelor incinse organizate la nivelul judetelor si in buricul Bucurestiului, pensionarii, mamele, somerii, cadrele didactice, functionarii din administratia publica locala, polistii si toate celelalte categorii de bugetari au asistat neputinciosi la spectacolul cu scandal din plenul Parlamentului si la rezultatul numararii voturilor. Motiunea de cenzura nu a trecut, Guvernul Boc ramane pe pozitii, iar multimii nu-i ramane altceva de facut decat sa inghita deciziile luate de catre cei pe care i-au ales.

Planul draconic de austeritate va fi pus in aplicare, astfel ca lucratorii de la stat vor fi nevoiti sa mearga acasa cu salarii cu 25 la suta mai mici decat pana acum. Daca lor nu le va fi chiar atat de greu, stiut fiind faptul ca salariile de la stat nu sunt tocmai mizere, pensionarii risca sa ajunga la sapa de lemn. Chinuti de boala, remunerati cu pensii de nimic dupa zeci de ani de munca, cele sase milioane de batrani ai Romaniei devin, gratie ingeniozitatii guvernantilor, victime sigure. Un minus de 25 de procente dintr-un salariu de 2.500 de lei acordat unui sofer angajat la o institutie deconcentrata din judet nu va insemna sfarsitul lumii pentru respectivul lucrator. Aceleasi 25 de procente taiate dintr-o pensie de cateva sute de lei vor reprezenta, in schimb, contravaloarea incalzirii intr-o luna de iarna ori o parte din medicamente. Nici somerii nu scapa. Aruncati in strada de catre patroni, acestia vor incasa o indemnizatie cu 15 la suta mai mica. Asa, ca sa simta si mai acut aceasta perioada de criza.

Multe voci considera ca sistemul public din Romania cerea curatenie. Napastuitii soartei vor fi, insa, cei pe spinarea carora Guvernul va incerca sa-si spele pacatele facute in ultimii ani, cand banul public a fost cheltuit fara discernamant, transformandu-ne tara intr-unul dintre statele cele mai vulnerabile din regiune din punct de vedere economic.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »