Banii vorbeste

Magazin Salajean 8 iulie 2010 0

La modul cel mai sincer cu putinta, trebuie sa fac o marturisire: nu-i simpatizez absolut deloc pe oamenii de cultura, actorii, muzicienii, scriitorii ori preotii care intra in politica. Oricate argumente ar sta la baza unui astfel de gest, un om care ajuge la un nivel ridicat al spiritualitatii, dar care se arunca benevol in latrina politicii romanesti, nu poate decat sa-ti produca o stare de iritare, de repulsie, ca sa nu spun de dezgust. In mod normal, de la o persoana care si-a pus viata in slujba spiritualitatii intelectuale, te astepti la mai mult decat la a intra in cloaca de politruci. Evident, in situatia in care s-a bagat in laturi, omul de cultura se autodescalifica, insusindu-si o pozitie sociala la limita inferioara a societatii. La fel s-a intamplat si in cazul lui Dan Bittman, un artist a carui prezenta in viata politica a generat situatii extrem de interesante, provocand totodata confuzie in randul naivilor care mai credeau in arta bunului simt.

Fostul consilier al ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, artistul a carui voce ne-a incantat tineretea cu melodiile trupei Holograf, a decis, de curand, sa faca niste dezvaluiri care au confirmat, fara doar si poate, ceea ce stim cu totii stim. Sa nu credeti ca nu se cunoaste la nivelul Ministerului de Finante ce se intampla in Romania. Sa nu credeti ca nu se stie pe unde se fura, cine fura. Sunt filmati, sunt indosariati, sunt arhivati. Toti cei care fura. Dar exista firme care n-au voie sa fie controlate niciodata si oameni care n-au voie sa fie controlati niciodata!, a declarat, nu cu mult timp in urma, Dan Bittman. Ce-i drept, chiar daca artistul nu ne-a transmis nimic nou, admir curajul cu care a fost facuta o asemenea declaratie.

Nu vreau sa cred ca declaratia lui Bittman ar avea vreun substrat politic, ori ca a fost o strofa platita cu bani grei de catre partidele aflate in opozitie. Ceea ce stiu, insa, este ca, deocamdata, Ministerul Finantelor nu a comentat sub nicio forma declaratiile fostului angajat al fiscului. Evident, stim cu totii ca tot ceea ce a declarat Bittman este perfect adevarat. Ni se confirma, astfel, a nu stiu cata oara, ca in Romania secolului XXI se fura ca in codru, si nu oricum, ci sub protectia legilor inventate sau mutilate pentru a favoriza hotia. Insa, nu-i asa ca pana la urma tot Bittman are dreptate? Fara doar si poate, banii vorbesc!. Dar nu vorbesc pentru noi, palmasii, ci doar pentru o anumita patura sociala, oameni care au ajuns la acel nivel ca urmare a naivitatii noastre. Trist, dar adevarat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »