Banii, caltabosul si ardelenii

Magazin Salajean 12 octombrie 2007 0

Multa lume este de parere ca procurorii anticoruptie ar fi trebuit sa aiba o altfel de atitudine vizavi de cazul Remes-Muresan. Mai precis, se presupune ca aceiasi procurori trebuia sa-i ceara lui Remes sa scoata la vedere atat caltabosul, cat si banii. Pentru ca, din pacate, Q7-le nu poate fi gasit la purtator… Pana la urma se vorbeste, totusi, de un flagrant. Pur si simplu, delictul descoperit era solutia cea mai sigura si, culmea, cea mai indicata de lege intr-o asemenea situatie. Gasit cu euroii inseriati in buzunar ori in geanta, Remes ar fi dat, azi, interviuri din spatele gratiilor. In aceeasi situatie s-ar fi aflat si Muresan, in conditiile in care nici un judecator cu mintea intreaga nu ar fi stat in cumpana sa dea mandate de arestare intr-un caz de coruptie la un asemenea nivel, finalizat pana la urma printr-un flagrant, clar ca lumina zilei. Astfel, baietii destepti de la DNA ar fi avut un dosar solid, pe care l-ar fi prezentat in instanta, fara nici o grija.

Am vazut si eu, aseara, filmuletul cu flagrantul, insa am certitudinea ca ceea ce s-a filmat va trebui autentificat in instanta. Nu-i asa ca era mult mai simplu sa fi realizat flagrantul ca la carte? Se pare ca, daca nu ne dam singuri cu stangul in dreptul, atunci nu suntem noi. Adica romani. Sincer, parca nu am fi intregi la minte…

M-am interesat, neavand studii de specialitate, si am aflat ca, in cazul infractiunilor flagrante, Codul de Procedura Penala este cat se poate de clar. In astfel de cazuri, nu ai nevoie de autorizatii, de aprobari sau de mandate. Infractorul este surprins asupra faptei, se incropeste la fata locului un proces-verbal, in care se consemneaza faptele constatate. In acelasi act sunt trecute, mai apoi, declaratiile faptuitorilor, care devin, automat, invinuiti. Astfel, este absolut de neinteles de ce procurorii nu au realizat flagrantul in cazul Remes-Muresan, atata timp cat DNA-ul avea pestele prins in carligul unditei. Cu toate acestea, DNA a actionat intr-o maniera absolut stupida, ca sa nu spunem total neprofesionista, motiv pentru care procurorii risca sa aduca in instanta inca un dosar penal, pe care urmeaza sa se aseze un strat considerabil de praf. Sunt de parere ca, in absenta flagrantului, procurorilor le va fi extrem de greu de demonstrat ca in plicul ajuns la Remes se aflau cei 15.000 de euro. Bani pe care, culmea ironiei, DNA-ul va trebui sa-i deconteze in cazul in care judecatorii nu vor fi convinsi de probele depuse la dosar. Totusi, singura scapare a DNA-ului este legata de faptul ca, dupa cate se poate observa cu ochiul liber, atat Remes, cat si prietenul sau Muresan, sunt la fel de nepriceputi, precum cei care i-au vanat de ceva vreme incoace. Apropo de idiotenia celor doi, care ar putea ajuta in fata instantei. Hai sa ne gandim la cat de hain trebuie sa fii sa te lasi mituit de un individ ca necunoscutul Ciorba, persoana care, totusi, s-a facut remarcata in mediul afacerilor drept un denuntator profesionist la DNA. Stupid!

La aceasta ora pare ca justitia romana oscileaza intre kilogramele de caltabos, 15.000 de euro si un Q7. Mai precis, intre neprofesionalismul unor procurori de la DNA si un dosar care miroase de la mare departare a venalitate. Spor la treaba!

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »