Asta nu-i acuzatie!

Magazin Salajean 12 iunie 2008 0

Puternic sprijinit de masinaria de propaganda a Cotrocenilor, Vasile Blaga s-a napustit asupra adversarului sau cu propozitia: Sorin Oprescu e omul lui Ion Iliescu.

Dupa decembrie 1989, atit in presa, cit si in politica ne-am intilnit nu de putine ori cu aceasta acuzatie. Nota ei de prostie romaneasca nici nu merita descoaserea. Radacinile ei stau in imposibilitatea multor romani de a crede ca un jurnalist, un politician, ma rog, o persoana, ar putea fi independent.

De pe vremea boierilor si trecind prin cea a comunistilor, in viziunea compatriotilor nostri, cineva e musai sa aiba un Stapin.

Noi credem insa ca acuzatia Sorin Oprescu e omul lui Ion Iliescu, prin nimic dovedita cu acte in regula, e o

greseala de campanie a lui Vasile Blaga. Si nu atit pentru ca rationamentul n-are nici o legatura cu logica clasica, zisa si aristotelica, ci pentru ca propozitia Sorin Oprescu e omul lui Ion Iliescu nu poate fi un argument pentru a sustine ca Sorin Oprescu nu e bun de primar.

La un simplu descusut intregul esafodaj se naruie cu huiet.

Sa luam mai intii propozitia Sorin Oprescu e omul lui Ion Iliescu. Ce inseamna a fi omul cuiva?

Inseamna ca tot ceea ce spui si faci nu apartine personalitatii tale libere, ci altcuiva, caruia i te supui in chip neconditionat.

In ce sens e Sorin Oprescu omul lui Ion Iliescu? Regasim in cuvintele si faptele lui Sorin Oprescu pe Ion Iliescu?

Discipolii tezei n-au reusit sa demonstreze. Nici n-au incercat, de altfel.

Sa zicem insa ca Sorin Oprescu e omul lui Ion Iliescu. Prin ce ar dauna administrarii Bucurestilor acest lucru? Ion Iliescu a fost de doua ori presedintele Romaniei. A fost presedintele FSN-ului din care au facut parte Traian Basescu si Vasile Blaga.

A fost de doua ori presedintele Romaniei.

Poate fi un primar prost un om care asculta de un politician atit de bun?

Intr-un singur caz ar fi primejdios daca Sorin Oprescu ar fi omul lui Ion Iliescu. In cazul in care Ion Iliescu ar fi un mafiot. Ar insemna ca primarul Sorin Oprescu ar da curs intereselor unui mafiot. Or, din acest punct de vedere, pina si dusmanii lui Ion Iliescu sint de acord ca e un om cinstit. Astfel ca, de s-ar adeveri, propozitia Sorin Oprescu e omul lui Ion Iliescu nu e acuzatie.

E un elogiu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »