Asa-i ca nu aveti?

Magazin Salajean 1 iunie 2010 0

Scrisoarea de intentie a Guvernului adresata FMI s-a semnat. Manifestatiile vor mai amplifica tensiunile sociale, care oricum sunt in crestere. Lumea pare ingrozita. Spun pare, pentru ca nu prea multi cred ca aceste masuri se vor si aplica. La fel ca alta data. Inca oamenii nu sunt convinsi ca am ajuns la fundul sacului si ca a venit momentul adevarului. Ca la Apocalipsa. Mediul politic nu a reusit nici in interiorul sau, nici pe secvente, sa ajunga la niste concluzii comune. Guvernul este evident depasit total de evenimente. Nici opozitia nu a venit (si asta cam de multicel) cu oferte politice serioase si de fond. Sindicatele care nu reusesc sa fie la manifestatii mai mult decat oamenii cu difuzoarele, nu au avut si nu au solutii salvatoare. Masurile adoptate de guvern incearca sa opreasca hemoragia.

Daca se va reusi, cu mici ajustari (remanieri guv.) echilibrarea bugetului, actiunea trebuieste urmata urgent de implementarea unui program de dezvoltare. Acesta insa nu exista nici la putere si nici la opozitie! Riscul sa se treaca la majorarea impozitelor este real, cu toate ca mai este loc de masuri care-n logica lucrurilor trebuiesc adoptate. Stiu un individ care nu a apucat sa fuga din judeteana de partid (la revolutie), a fost inghesuit intr-un balcon si fotografiat, iar de aici i s-a tras certificatul de revolutionar si scutirea de impozite. Bine ca nu ne-a trecut prin cap sa dam ceva rente si agentilor rusi si unguri care au dat o mana de ajutor atunci! // In harmalaia de la noi a cam trecut neobservata aprobarea de catre Parlamentul maghiar a legii cetateniei pentru ungurii dinafara granitelor.

Slovacii au reactionat instantaneu modificandu-si legislatia (un cetatean slovac nu poate detine decat cetatenia slovaca). La noi nu se prea poate din multe sute de motive! Cu cat situatia in tara se inrautateste, cu atat probleme legate de stat unitar, etc, etc, vor constitui subiecte tot mai des conjugate pe la manifestari

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »