Armata celor 588

Andreea Vilcovschi 13 decembrie 2012 5
Armata celor 588

588 de parlamentari vor reprezenta, în următorii patru ani, interesele poporului. Asta înseamnă cu 117 indivizi mai mulţi decât în mandatul trecut, în condiţiile în care românii au votat, în urmă cu trei ani, pentru reducerea numărului de parlamentari la maxim 300 şi pentru trecerea la parlament unicameral. Referendumul a fost validat, însă cui i-a păsat de alegerea celor mulţi? Evident, nimănui. Astfel, am ajuns să fim mai “tari” decât americanii din punct de vedere al numărului de aleşi, deşi avem o populaţie net inferioară Statelor Unite ale Americii. Luxul acesta va topi, în mod evident, mai mulţi bani de la bugetul statului, deşi în ieşirea sa la rampă, premierul Victor Ponta a dat asigurări populaţiei că vor fi identificate soluţii, astfel încât să nu fie suplimentat bugetul Parlamentului.

Afirmaţiile primului-ministru au fost desfiinţate la scurt timp, întrucât Casa Poporului, deşi cea mai mare clădire administrativă din lume, este neîncăpătoare pentru armata viitorului Legislativ, sala de plen dispunând de numai 501 locuri. Prin urmare, trebuie adăugate scaune şi microfoane, trebuie adaptat sistemul de sonorizare ori trebuie amenajată o altă sală. Încă o ditamai cheltuiala s-ar putea face dacă propunerea lui Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, va fi pusă în practică. Acestuia i-a venit ideea construirii, în regim de urgenţă, a unui hotel de lux pentru cazarea aleşilor din provincie.

După modelul din 2009, când românii au votat degeaba, scrutinul din 9 decembrie are o finalitate asemănătoare, graţie legislaţiei care reglementează alegerile parlamentare. Astfel, vor ocupa fotolii de senatori şi deputaţi, indivizi pe care românii i-au sancţionat prin vot, dar pe care redistribuirea i-a salvat, deşi au pierdut detaşat în faţa contracandidaţilor. Şi-atunci, ce sens mai au toate aceste scrutinuri? Vorba lui Mark Twain: “Dacă prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm!”

Comentarii

comments

5 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 13 decembrie 2012 at 08:42 - Reply

  Cine-i de vina?Oare nu parlamentarii fostei guvernari impreuna cu CCR au respins proiectul de lege al celor din opozitia de atunci(psd+pnl)care vroiau votul uninominal pur.Au stiut ei ca le va veni rindul si s-au si pus la adapostul altei legi electorale care,ce-i drept,i-a salvat pe ei dar a produs acest rusinos parlament care,pe de-asupra,va mai si costa enorm de mult acest popor.Astept sa vad si sa aud propuneri de austeritate din partea alesilor,chiar ptru ei,si mai ales din partea celor din al doilea si al treilea val sau,de ce nu ,demisii.

 2. nae l. 13 decembrie 2012 at 12:38 - Reply

  Trebuie sa fim increzatori in politica creerii locurilor de munca a USL-ului !!! Iata,deja a inceput promitator , oferind locuri de munca f.bine platite !!! IN loc de 300 de parlamentari cat am votat la referendum,avem 588!!! Fiecare dintre ei are cate un sofer,secretara, etc . !!!

 3. Sophie88 13 decembrie 2012 at 12:49 - Reply

  Daca prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam! 😉

 4. Andrei 13 decembrie 2012 at 16:52 - Reply

  D-lor, dacă sunteti nemulţumiţi de acest regim, pe care şi eu îl consider putred, cereţi revenirea la o dictatură sănătoasă, de dezvoltare.
  Eu mai propun ca de 21 decembrie, să scoatem în piaţa publică din Zalău, pe cei 20 de revoluţionari, care ne-au adus pe cap acest regim de bandiţi, şi să-i scuipă între ochi!

 5. NEUTRU 13 decembrie 2012 at 20:01 - Reply

  NU UITATI CA ACEST REZULTAT ESTE PRODUSUL LEGII ELECTORALE PROPUSA SI VOTATA DE PDL PE CAND ERA LA PUTERE, ASA CA LASATI CHESTIILE POPULISTE!

Lasa un Raspuns »