Altfel, ploua

Magazin Salajean 13 septembrie 2007 0

La ora cand scriu aceste randuri, ploua in draci. Vreme de betie, cum ar zice multi, care au retinut doar acest vers din Bacovia. E vorba de poemul Rar, din care o strofa zice cam asa: Ploua, ploua, ploua,/ Vreme de betie -/ Si s-asculti pustiul,/ Ce melancolie!/ Ploua, ploua, ploua…

E, dara, vremea sa ascultam pustiul politichiei romanesti, care nu-i melancolic deloc? Sa fie si de data aceasta.

Fain titlul din Cotidianul de ieri: Astazi il aflam pe colaboratorul Domnului. La ora cand cititi aceste randuri, cu siguranta s-a anuntat cine a fost ales al saselea patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane. Oricine va fi, sa speram ca va pastori intelept turma de mioare mirene din dotare. Iar dracusorul politic nu-si va baga coada si in cele sfinte. Altfel, prin Salaj, dupa cate vad prin presa, aproape nimic deosebit. Doamne fereste de ceva inundatii, ca si asa sunt la moda, in ultimii ani, in tara in care poate sa vina potopul, ca autoritatile centrale si locale nu se trezesc sa faca ceva pentru a preintampina – cat tin de ele – dezastre.

Altfel, Salajul a intrat in atentia mass-media centrale, dupa episodul cu ceapa de Pericei in Cartea Recordurilor, cu tragicul, cumplitul accident rutier de la Negreni. Un simleuan a bagat in mormant cinci oameni care participau la o inmormantare, alti opt ajungand la spital, cu rani grave. Desigur, pe buna dreptate, mai toata lumea va da vina pe sofer. Dar, uita ca am ajuns in vremurile in care si cortegiile funerare trebuie sa respecte regulile de circulatie. Probabil, va fi nevoie, pe viitor, ca, pentru asemenea triste evenimente, sa se ceara aprobare de la Politie, iar cortegiul sa fie aparat de agenti de circulatie.

Altfel, tot la PSD trebuie sa ne intoarcem. Lui Adrian Nastase i se pregateste inca un dosar penal. Nu m-as mira ca o parte a conducerii actuale a partidului, in frunte cu Geoana, sa nu fie straina de dosariada nastasiana. Pana la urma, oricum vom afla adevarul sau ceea ce ni se va livra ca adevar.

Altfel, astept cu un oarecare interes cum va iesi UDMR din alegerile pentru Parlamentul European, dupa ce episcopul T

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »