Afară cu neghiobii şi şarlatanii!

Când o mână spală pe cealaltă, finalul este cert, indiferent de gravitatea problemei. Revoltător este când regăsim situaţii de acest gen în sistemul de stat, adică tocmai acolo unde regulile ar trebui să fie mult mai precise, mai serioase şi mai severe, şi unde salariaţii sunt remuneraţi din banul public. Iar când cineva calcă într-un fel sau altul pe bec, să suporte consecinţele faptelor sale, exact aşa cu se întâmplă în sectorul privat.
Teoria sună bine, practica, în schimb, dovedeşte că tot ce contează sunt relaţiile. Indivizi plătiţi din banul public şi care ajung să-şi bată joc de cei pe care muncesc scapă basma curată indiferent de mizeria pe care au provocat-o.
Cadre didactice care îşi agresează elevii, care folosesc sălile de clasă în afara orelor de curs pentru a face „ore suplimentare” pe bani grei, fără să plătească impozite statului pentru veniturile încasate astfel, angajaţi la stat care se mută din garsonieră în ditamai vila, proprietate personală, ridicată, vezi Doamne, din salariul mizer, funcţionari publici care îşi neglijează atribuţiile de serviciu, fiind mult mai preocupaţi de afacerile personale, lucrători care „uită” să vină la serviciu, dar sunt primii la bancomat ca să-şi ridice leafa se aleg, în cel mai grav caz, cu o banală mustrare. Asta dacă se sinchiseşte cineva să-i întrebe de sănătate.
Chiar şi aşa, prea mulţi au mâinile murdare ca să fie ei cei care ridică piatra. Iar de aici, până la crearea unui lanţ al slăbiciunilor, nu mai este mult.
În aceste condiţii, nu ar mai trebui să ne mire că odraslele ni se întorc cu ochiul vânăt de la şcoală, după ce au îndrăznit să-şi supere profesorul, că doamna de la ghişeu îţi întoarce cu tupeu spatele dacă ai nimerit tocmai în momentul în care avea chef de-un sandvici, că deşi programul cu publicul se încheie la ora 16, nu mai găseşti pe nimeni la birou încă de la ora 14. Şi nici dacă pensionarii ori persoanele cu handicap se trezesc că au de înapoiat statului bani grei doar pentru că un funcţionar miserupist şi nepriceput le-a calculat greşit indemnizaţiile, dacă medici pretind „stimulente” pentru serviciile prestate ori dacă, din nepăsare ori neştiinţă, ajung să nenorocească vieţi şi să nu aibă nici măcar o remuşcare, ba chiar să atunce pisica în curtea altora.
Să ne consolăm cu gândul că „aşa este la stat” nu ar fi deloc o abordare sănătoasă! Noi îi plătim, iar ei lucrează pentru noi. La privat nimeni nu-şi permite luxul de a trage chiulul, de a-şi bate joc de munca pe care o depune şi de clienţi, şi, cu atât mai puţin, de angajator! Cel care nu se descurcă, cel pe care activitatea îl depăşeşte este eliminat din peisaj, nicidecum lăsat să-şi facă de cap, doar pentru că-i văr primar cu nepotul din parte soţiei şefului.

Alte articole

16 Thoughts to “Afară cu neghiobii şi şarlatanii!”

 1. Anonim

  Textul e dur , dar curat si contine adevarul despre angajatii la stat, majoritatea niste lepre pe corpul celor care platesc biruri tot mai mari,

 2. ioan

  cred ca trebuie facut curatenie in toate structurile statului!! trebuie analizat si gradele de rudenie intre angajati poate asa se mai face putin curat in structurile bugetare

 3. Anonim

  toata stima dna/dra ziarist. Nota 10.

 4. Zălăuan

  Soluţia este una singură.
  Revenirea la o dictatură sănătoasă care este mai bună decât o democraţie putredă şi coruptă !

 5. Vasile/n Roaita Nenorocului

  La privat nimeni nu-şi permite luxul de a trage chiulul, de a-şi bate joc de munca pe care o depune şi de clienţi, şi, cu atât mai puţin, de angajator! Cel care nu se descurcă, cel pe care activitatea îl depăşeşte este eliminat din peisaj, nicidecum lăsat să-şi facă de cap, doar pentru că-i văr primar cu nepotul din parte soţiei şefului………..
  Ehehheeeeeeeeeeee ,faine ziceri ca din cimpoiu lu’ Laceanu la solz de peste fata draga!
  Pana la urma,da-i dreacu’ pe astia care functioneaza public si manaca banu’ statului!
  Niste putori!
  Noroc,insa,draga mea mica si competenta capitalista,ca la privat se lucreaza cu atat competenta si pricepere si mai ales cu rezultate remarcabile!
  Duduie economia,presa scrisa,vorovita si filmata are atat avant ca drujbele contrafacute pe vapoarele chinezesti cu piston din plastic si bujie din petarde expirate.
  Noroc ca exista Michelinul si Tenaris-ul ca altfel economia salajeana ar sta numa-n comertu’ cu lumanari,placintarii clandestine si crasme unde se bea trascau ieftin.
  Trantorii de la stat mananca banii de pacanele si pentru detzul de votca de la Neagra ai angajatilor supertalentati si ultraprofesionisti de la privat,care in competenta lor eroica si rezultatele remarcabile obtinute si rasfrante asupra economiei tarii,cred ca pot in superioritatea-le sa-i ameninte pe ai de-i slujesc cu amenintarea facuta rahatului,gen Io te-am facut,io te mananc!
  Da tuh Andy!
  Profesorii,niste teroristi,medicii,niste ageamii mai rau ca felcerii din evul mediu,ailalti fonctzioneri publici,o adunatura de taietori de frunze la caini.
  Noroc cu voi tuh Andy!
  Voi ce mai tineti tara asta in picere/sic!
  Voi astia care muriti de grija altuia ca si cainele de drum lung!

 6. Statu'n palma si privata publica

  Pana la urma,asa din auzite,ca cine stie si cunoaste…….
  Parca niste confrati a lu’ matale intr-ale scrisului din crunta competitiune a privatului au sters-o la stat.
  Unii fotografi pe la Consiliul Judetean,altii dereptori de la niscai culturi centrale,altii purtatori de vorbe pe la usile dregatorilor judetului si nuncipiului/sic!
  Bashka,altii cu neveste sefe tot pe la statul asta mult hulit…
  Da’ cel mai tare exemplu de confrate ziaristik trecut la cele vesnice ale statului si retur apoi in lumea larga(nomine odiosa!cum zicea latinu’) este al unuia de acu’ cativa ani buni….
  A mazgalit omu’ vostru pe la diverse foi locale,trecand din una-n alta ca pilangaul din floare-n,buriana,pana ce i s-a nazarit sa devina si el fonctzioner publicus…..
  Cu chiu,cu vaiu,ajunse omu vostru angajat la o casa vecina si a insuflat atata spirit de competenta adus cu el de la privat in biata si ignoranta lume a functionarului public,incat atunci cand l-au cautat vreo 3 zile ca sa-l puna sa depuna juramantul ca functionar al statului.
  L-au gasit manga,pleazna,mirosind a borhot, dormind cu mecla-i competenta pe o perna ad-hoc facuta din niste badoage de bere cu,care a incercat sa-si innece emotiile trecerii de la greul privatei la statul cel usor….
  Si cati ca el!
  Deci,fata draga,inainte de a da cu mucii-n fasolea altuia,mai investigati prin ograda proprie si pana va veti elimina cozile de topor rupte-n gura nu mai criticati drijbele Stihll si Husqvarna alea adevarate cu care poti taia un vagon de lemne!
  Pen’ ca veni vb de competenta,un jurnalist trebuie sa aiba surse de informatii pertinente,sa fie concis cu tinta precisa la subiect si mai ales subiectul pe care-l abordeaza sa nu poata fi intors in sensuri impotriva-i!
  E ca si cu bumerangul fata draga!
  Daca esti vanator iscusit,il arunci,pica vanatul si mergi cu papa la familion.
  Daca nu,el nu loveste nimic altceva decat mekla celui care l-a lansat cu nepricepere!

 7. Jiji Zoli

  Ca sa citez din dumneata in loc de epilog,draga Andy….
  ….Chiar şi aşa, prea mulţi au mâinile murdare ca să fie ei cei care ridică piatra. Iar de aici, până la crearea unui lanţ al slăbiciunilor, nu mai este mult…..
  Si cu piatra-i ca si cu bumerangul!
  Cine-i perfect in tara asta?
  La asa privati,asa slujbasi la stat!
  Desi…loc sub soare e destul si este pentru tata lumea,da’ rautatea,ignoranta,prostia si invidia e mare!
  Probabil grija lui Dabija este ceva genetic in amarata spirala genetica a unora,din ce in ce mai multi din amarata si nacajita noastra tara!
  Nimeni nu-si vede ciocolata de pe izmene ci se zgaieste a-mproasta la gaurile din budigaii pusi la uscat pe sarma ai vecinului!
  D-aia mere tara prost,d-aia n-avem omenie in lume si nu ne putem depasi conditia mizerabila de taratoare jalnice!
  Atat la stat cat si la privat sau la privata(optional!)

  1. Ce-i cu atata inversunare, prietene functionar?? E week-end, poate ar fi vremea sa te relaxezi si tu… nu ca in timpul saptamanii te-ai fi spetit cu munca!
   Nu mai latra, nu mai spumega… ia o dusca si calareste-ti nevasta! Nu de alta, dar mintenas incepi inca o saptamana de frecat menta!

   1. Anonim

    Anonimu’, zilieru’ milei se face ca lucreaza 10 ore,vine acasa murdar,putind a trascau ieftin si a picioare nespalate,baga flitu-n troc,apoi bate copii si-si moshkoleste mujeres…..

   2. Zoli Decan

    Tu esti ala mey necalificatule,care s-a plans la patron ca i s-o rupt coada la lopata si patronu’ l-o invitat sa se sprijine de betoniera?

 8. Boss

  Mai anonimu lu’ fish afumat si expirat…
  Prieten esti cu aia cu care iti imparti mujeres,cu care-ti bei posirca ieftina ca sa-ti ineci amaru vietii de sluga la patron si cu care-ti mananci banii de la gura pruncilor batand la pacanele!
  Nu se rezuma viata mai josagule numa la inciotari si posirca!

  1. Las’ ca daca dai pe dinafara de atata ura si vulgaritate ii fi peste noi, astia fraieri, care-ti platesc salariul de frecalau…
   Totusi, iti recomand o “inciotare”. Fa-o si intoarce-te sa comentezi. Iti garantez ca vei fi un alt “OM”.

   1. Zoli Decan

    Te freaca loosere?
    Puleu de serviciu la stana prostiei!
    Daca numa la inciotari iti sta mekla,imi dau seama ce fel de cap ai pe umeii aia ingusti si incovoiati de biciul stapanului!

   2. Zoli Decan

    Banii mei nu vin de la nulitati ca tine mai obsedatule!
    Cine a dat tonul vulgaritatii?
    Sau crezi ca oamenii fini nu au bici pentru ramatoare ca tine?
    Banii mei vin de la privatizatii adevarati ca tenaristii si cei de la Michelin nu de la spalatori de morti abrutizati de alcol si pornografie!

 9. Anonim

  comentarii suburbane chiar nu merita

Leave a Comment