2008

Magazin Salajean 7 ianuarie 2008 0

Patru din zece romani au inceput anul 2008 in alt loc decat acasa, zice un studiu ISRA Center. Doar patru din zece? Directorul ANM, Ion Sandu, spune ca in 2008 nu se vor inregistra precipitatii abundente cum s-a intamplat in 2005, dar nu va fi nici seceta asa cum a fost in acest an, anul 2008 fiind un an normal din punct de vedere meteorologic. Si ca Isingura problema, in 2008, va fi ca in lunile aprilie si mai precipitatiile vor fi putin peste limitele normale, iar topirea zapezii poate duce la inundatii pe raurile mici si mijlocii, insa nu si pe cele mariI. Mai e vremea InormalaI? Uniunea Europeana a decis ca anul 2008 sa fie Anul european al dialogului intercultural. Sa fie! Bogdan Sgarcitu sustine ca anul 2008 va insemna o adevarata provocare pentru Bechtel. Si pentru cei care asteapta construirea autostrazii Transilvania, am spune noi. Un zodiac dintr-un tabloid bucurestean zice ca Iinceputul anului 2008 este marcat de trecerea Soarelui in zodia Capricornului pana la 20 ianuarie, ceea ce amplifica munca efectiva pentru independenta personala si securitatea economicaI. Si ca Iopozitia Uranus-Saturn va conduce la extravaganta, ostentatie, atitudini personale, dar si un plus de responsabilitate, dificultati de cooperare, eventual obstacole in realizarea scopurilor personaleI. Tot pentru IcunoscatoriI, in horoscopul chinezesc, anul 2008 este Anul Sobolanului si dureaza de la 7 februarie 2008 pana la 25 ianuarie 2009. Microsoft va lansa varianta beta a Internet Explorer 8 in prima jumatate a anului 2008.

2008 se anunta a fi un an sumbru pentru economia mondiala, inca afectata de criza creditelor din Statele Unite ale Americii si de cursul preturilor la petrol, pe fondul deprecierii dolarului american, ce a marcat anul 2007, informeaza AFP. Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) si-a redus de la 2,7 la suta la 2,3 la suta perspectivele sale privind cresterea economica a tarilor din zona euro in 2008, scrie NewsIn. Stimularea cresterii economice si ocuparea fortei de munca: piesele de rezistenta din bugetul Uniunii Europene pentru 2008. Cheltuielile prevazute pentru cresterea economica vor depasi, pentru prima data, fondurile alocate exploatatiilor agricole si resurselor naturale, noteaza Eu-Ro newsletter. La 1 ianuarie 2008, Cipru si Malta inlocuiesc monedele nationale cu moneda unica europeana. Numarul statelor europene care au adoptat euro ajunge astfel la 15. Liverpool (Marea Britanie) si Stavanger (Norvegia) vor fi in 2008 Capitalele Europene ale Culturii. 2008, anul cu rata de penetrare de 100 la suta a telefoniei mobile in Romania. Nu ne-am mira sa fie 150 la suta. Anul 2008 va fi inceputul unui lung sir de scumpiri pe piata energiei, determinate in mare parte de conditiile impuse de Comisia Europeana Romaniei, sustine EVZ si nu numai.

Cu un minim efort, pe net sau pe alte suporturi, puteti afla cate in luna si in stele despre anul 2008, IpreviziuniI se intelege, care se vor adeveri sau nu. Despre Salajul anului 2008 ce-am putea sa spunem cu certitudine? Ca in 27 ianuarie 2008 va avea loc referendumul local privind reinfiintarea comunei Aghires, cu resedinta in localitatea Aghires, cu localitatile componente Aghires si Fetindia. Ca in februarie 2008, teoretic, se va deschide cel mai mare abator de ovine din Transilvania. Ca in iunie 2008 vor avea loc si in Salaj alegeri locale. Ca in noiembrie – decembrie 2008 se vor desfasura si in Salaj alegerile parlamentare, daca nu cumva se vor reprograma. Ca, destul de probabil, Salajul va fi, si in 2008, un judet mic, linistit, tot fara autostrada si alte drumuri, ca presa va fi tot IcuminteI

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »