Zalăul ar putea avea piscină semiolimpică

Andreea Vilcovschi 25 aprilie 2013 0
Zalăul ar putea avea piscină semiolimpică

Un investitor local şi-a propus să amenajeze, la Grădina Poporului, un teren de tenis modern şi o piscină semiolimpică. Societatea Total As a solicitat Primăriei Zalău concesionarea unui teren de sport în suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, proprietatea publică a municipiului Zalău, în vederea modernizării lui, respectiv pentru realizarea unui teren de tenis cu acoperiş tip balon şi o piscină semiolimpică cu SPA.
Aleşii municipali au aprobat, în cadrul şedinţei extraordinare de joi, concesionarea pe o perioadă de 49 de ani, prin licitaţie publică, a terenului în cauză. Valoarea redevenţei de pornire a licitaţiei este de 50 de lei/metru pătrat.
Dat fiind faptul că accesul la respectivul amplasament nu a fost unul facil, în zonă executându-se lucrări de construire şi sistematizare, terenul de sport nu a fost utilizat şi s-a degradat. „Prin reamenajarea acestei baze sportive se doreşte atragerea şi implicarea tinerilor în activităţi sportive, combaterea sedentarismului şi, nu în ultimul rând, reprezintă un sprijin real atât pentru sportul de masă, cât şi pentru cel de performanţă”, se arată în referatul anexat proiectului de hotărâre. Acordarea concesiunii este justificată şi de motive de ordin economic, social şi de mediu: „Numărul insuficient de spaţii de joacă şi terenuri de sport de pe teritoriul municipiului fac absolut necesară amenajarea terenului se sport în această zonă, iar prin exploatarea terenului studiat, bugetul local va realiza venituri suplimentare”.
Contactat, Radu Istrate, administratorul Total As, ne-a declarat că lucrările vor demara în toamna acestui an sau cel târziu în primăvara anului viitor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »