Zalauanii sunt asteptati sa-si achite impozitele

Magazin Salajean 9 ianuarie 2008 0

Zalauanii sunt asteptati sa-si achite impozitele

Ieri a fost prima zi in care zalauanii au putut sa isi achite taxele si impozitele catre bugetul local. Potrivit unui comunicat de presa remis de Primaria Zalau, cele doua termene de plata in 2008 vor fi 31 martie si 31 septembrie, cu o bonitate de 5 la suta la cele trei impozite (pe cladiri, mijloace de transport, terenuri) daca plata se realizeaza integral, la primul termen scadent.

Pentru stabilirea impozitului pentru mijloacele de transport, contribuabilii, persoane juridice, care poseda mijloace de transport cu masa peste 12 tone si efectueza transport international, sunt asteptati sa depuna o declaratie la serviciul de specialitate (camera 30). In conformitate cu legislatia in vigoare, este prevazuta obligativitatea posesorului unui astfel de mijloc de transport de a declara, pe proprie raspundere, pana in 31 martie 2008, daca vehiculul a efectuat sau urmeaza sa efectueze in cursul anului cel putin o operatiune de transport rutier international. Prin legea 571/2003 privind Codul Fiscal, contribuabilii – persoane juridice, au obligatia de a reevalua cladirile pe care le detin din ultimii trei ani. Astfel, pentru o cladire evaluata in decembrie 2004, este necesar ca in cel mai scurt timp sa fie facuta reevaluarea pentru a nu se plati impozit cu cota majorata de 12 la suta fata de 1,4 la suta, pentru imobilele reevaluate, se mai arata in comunicatul de presa respectiv.

Ghiseele Serviciului de Impozite si Taxe Locale al Primariei Zalau este deschis pentru public luni, miercuri, joi si vineri in intervalul orar 7 – 16.30 si marti – intre 7 – 18.30

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »