Uzina Silvania Zalau, 30 de ani in slujba mobilitatii

Magazin Salajean 5 octombrie 2007 0

Uzina Silvania Zalau, 30 de ani in slujba mobilitatii

Uzina Michelin Silvania a sarbatori, ieri, in cadrul unui eveniment desfasurat la Restaurantul Meses din Zalau, 30 de ani de la infiintare. Alaturi de conducerea Michelin Romania si autoritatile locale, la eveniment au mai participat 27 de angajati care au fost sarbatoriti, ca urmare a activitatii si, totodata, fidelitatii lor fata de Uzina Michelin Silvania.

Infiintata la data de 1 noiembrie 1977, Uzina Silvania Zalau a trecut prin diverse forme de proprietate, de la intreprindere de stat, la societate pe actiuni detinute de statul roman, pana la societate cu capital integral privat. De la preluarea sa de catre Grupul Michelin, eveniment care a avut loc in august 2001, Silvania a progresat permanent, investitiile in modernizarea masinilor si utilajelor, achizitionarea unor tehnologii de ultima generatie, precum si instruirea personalului, au contribuit decisiv la imbunatatirea calitatii produselor si, desigur, a conditiilor de munca.

La ora actuala, Silvania produce anvelope de camion marcile Taurus, Kormoran si Rieken, fiind una din cele doua uzine Michelin din lume care realizeaza aceste tipuri de produse. De asemenea, Silvania este unica uzina din cadrul Grupului care produce anvelope industriale marca Michelin destinate motostivuitoarelor. Anul 2007 este un an foarte important in istoria Uzinei, si datorita faptului ca, de curand, a fost produsa anvelopa Michelin cu numarul 2 milioane.

In domeniul anvelopelor, Michelin este lider mondial, producand anual, in cele 68 de centre de productie din toata lumea, peste 190 de milioane de anvelope, de toate tipurile, de la cele destinate vehiculelor pe doua roti, pana la cele de avion sau gigant. Cu o prezenta comerciala in 170 de tari si avand peste 115.000 de angajati, grupul Michelin a atins, in 2006, cifra de afaceri consolidata de 16,4 miliarde de euro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »