Uzina Electrica Zalau, pe profit!

Magazin Salajean 26 februarie 2007 0

Uzina Electrica Zalau, pe profit!

Radu Capilnasiu, primarul municipiului Zalau, a afirmat in cadrul unei conferinte de presa desfasurata vineri ca, in urma planurilor investitionale derulate pe segmentul de transport si distributie a agentului termic, este prima data cand Uzina Electrica nu inregistreaza pierderi financiare din activitatea de baza. Acest fapt a dus la cresterea eficientei electrice cu 70-75 la suta. Profitul inregistrat de Uzina Electrica in cursul lunii ianuarie, este de 100.000 RON (1 miliard de lei vechi) din activitatea de baza. IInclin sa cred ca se va continua cu planul investitional in acest segment, prin imbunatatirea calitatii serviciilor si a eficientei sistemului. S-a primit deja prima transa de bani, respectiv 3,5 milioane RON, in vederea continuarii planului investitional. De asemenea, Agentia Romana pentru Conservarea Energiei a alocat, in luna decembrie a anului trecut, suma de 13 miliarde de lei vechiI, a mentionat edilul.

La nivel national au fost alocati bani pentru acele documentatii unde exista o strategie clara in vederea modernizarii intregului sistem de termoficare in localitati. IModernizarea sistemului de termoficare la nivelul judetului Salaj, prin atragerea investitorilor strategici, va duce la realizarea unui serviciu cu o mare eficienta energetica, atat pe segmentul electric, cat si pe cel termic pentru cetatenii urbeiI, a spus Capilnasiu.

Lucrari in valoare de 10 milioane RON

Viorel Marian, directorul SC Uzina Electrica SA Zalau, a mentionat faptul ca, in intervalul 2005-2006, s-au efectuat lucrari de amploare in zona retelelor de transport si distributie, in valoare totala de 10 milioane RON. Finantarea principala a venit de la bugetul de stat, din Fondul de Eficienta Energetica. Astfel, in cursul a doi ani, s-au efectuat lucrari de inlocuire partiala la retelele primare si secundare, montandu-se aproximativ 9.000 de metri liniari de conducta pre-izolata, punandu-se in functiune 21 de micro-puncte termice la consumatorii principali.

Principalele efecte ale acestor lucrari in 2006, comparativ cu anul 2004, au condus la reducerea cu 55 la suta a pierderilor de energie termica in retele. Totodata, lucrarile au condus la o eficienta energetica de 70-75 la suta fata de anul 2004. IToate aceste efecte s-au concretizat in imbunatatirea situatiei economico-financiare. Mai precis, in anul 2005, pierderile din activitatea economica s-au diminuat cu 18 la suta fata de 2004, iar in 2006 au scazut cu 58 la suta comparativ cu 2004.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »