Uzina Electrică produce căldură mai scumpă

Andreea Vilcovschi 16 octombrie 2012 0
Uzina Electrică produce căldură mai scumpă

Invocând scumpirea gazului metan, a energiei electrice şi a apei, conducerea Uzinei Electrică (UE) Zalău a solicitat municipalităţii să aprobe majorarea preţurilor de producere a energiei termice sub formă de apă fierbinte (supraîncălzită).

“Tarifele cu care operăm nu reflectă creşterile de preţ la principalele elemente de consum – gaze naturale, energie electrică şi apă – care au survenit din august 2010 şi până în prezent. Insistăm asupra importanţei aprobării acestor tarife deoarece creşterile de preţuri la gaze naturale, energie electrică şi apă nu pot fi compensate decât parţial cu reducerea celorlalte costuri care rezultă în urma acţiunilor de restructurare care au avut loc. Chiar şi în situaţia aprobării acestor tarife, ele nu nu acoperă o creştere de 23,9 la sută a preţului la gazele naturale şi o creştere de 21,5 la sută a preţului la energie electrică”, a precizat Viorel Marian, directorul UE Zalău.

În şedinţa de Consiliu Local de ieri, aleşii au aprobat majorarea preţului de producţie a energiei termice destinate populaţiei de la 320,49 lei pe gigacalorie (TVA inclus), la 335,44 lei pe gigacalorie (cu TVA). În ceea ce priveşte energia termică destinată agenţilor economici, preţul acesteia a urcat de la 258,54 lei pe gigacalorie la 270,52 pe gigacalorie.

Consumatorii nu vor resimţi această scumpire, întrucât consilierii locali au fost de acord şi cu majorarea subvenţiei acordate de la bugetul Zalăului pentru producerea gigacaloriei.

Mai exact, pentru ca preţul de facturare către populaţie să fie menţinut la 170 de lei, valoarea subvenţiei a crescut la 381,82 lei pe gigacalorie, 366,97 lei pe gigacalorie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »