Ultima strigare la cererile pentru motorina

Magazin Salajean 29 decembrie 2011 0

Ultima strigare la cererile pentru motorinaFermierii salajeni mai au la dispozitie doar cateva zile pentru a-si depune cererile pentru motorina. Termenul de depunere, la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj, a cererilor de acord prealabil pentru finantare prin rambursare pentru motorina cu acciza redusa pentru anul 2012 a fost stabilit pentru finele acestei luni. Potrivit informatiilor furnizate de directorul APIA Salaj, Virgil Turcas, salajenii pot depune solicitarile pentru acest sprijin astazi, maine si marti (3 ianuarie 2012). Deoarece ultima zi de depunere a cererilor este zi nelucratoare, data limita s-a decalat pentru prima zi lucratoare din luna ianuarie.

Reiteram faptul ca ajutorul de stat se acorda producatorilor agricoli care indeplinesc urmatoarele conditii, in functie de sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare in care isi desfasoara activitatea: sa fie inscrisi in evidentele Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura cu suprafetele de teren pe care le exploateaza sau in Registrul agricol, Registrul plantatiilor viticole; sa fie inregistrati in Registrul national al exploatatiilor (RNE) al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor cu efectivele de animale sau sa detina document de inregistrare sau autorizare sanitara veterinara pentru pasari (familii de albine); suprafetele de teren pe care le exploateaza sa fie de minimum un hectar inclusiv, iar suprafata parcelei agricole sa fie de cel putin 0,3 hectare. In cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei trebuie sa fie de cel putin 0,1 hectare; sa exploateze sau sa detina animale sau pasari (familii de albine) in vederea obtinerii productiei agricole pentru care solicita ajutorul de stat; sa utilizeze instalatii de irigat actionate cu motoare termice.

Ajutorul de stat se acorda prin rambursarea diferentei dintre acciza standard si acciza redusa (stabilita la 21 euro pentru 1.000 litri) pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »