Turismul sălăjean nu dă bine nici în statistici

Puţin peste 9.100 de turişti, dintre care doar 14 la sută străini, ne-au vizitat judeţul în primele patru luni ale anului, potrivit celor mai recente date ale Direcţiei Judeţene de Statistică Sălaj. Numărul acestora este în scădere cu 8,6 procente faţă de cel din perioada corespunzătoare din 2017.
Din totalul turiştilor străini, aproape 93 la sută provin din statele europene, în special din Ungaria. În intervalul ianuarie-aprilie 2018, sosirile în hoteluri au deţinut o pondere de 58,3 la sută din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare.
Şi înnoptările turiştilor sunt în scădere (-12,6 la sută faţă de acum un an), ajungând la 19.298, mai arată sursa citată. Durata medie a şederii în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare a fost de 2,1 zile la turiştii români şi de 2,4 zile la turiştii străini. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare, în perioada menţionată, a fost de 10,6 la sută pe total unităţi de cazare, mai mic cu 0,6 puncte procentuale faţă de primele patru luni din 2017. Indici mai mare de utilitare s-au înregistrat la hoteluri (17,7 la sută), vile turistice (8,7 la sută), pensiuni agroturistice (6,9 la sută) şi pensiuni turistice urbane (6,1 la sută).

Alte articole

Leave a Comment