Trei agenţii de turism din Sălaj au rămas fără licenţă

Andreea Vilcovschi 12 octombrie 2012 1
Trei agenţii de turism din Sălaj au rămas fără licenţă

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a actualizat, recent, lista structurilor turistice cu funcţiune de cazare (hoteluri, pensiuni şi cabane), restaurante şi agenţii de turism cărora le-au fost retrase certificatele de clasificare şi a celor care au funcţionat fără certificat de clasificare în 2012 şi anul trecut. În judeţul Sălaj, inspectorii au găsit nereguli doar în ceea ce priveşte agenţiile de turism, trei operatori au rămas fără licenţă. Este vorba despre agenţiile Colibri Tour, Info Travel Agency şi Antaly Travel, toate din Zalău, a căror licenţă a fost retrasă pentru că nu mai funcţionau la sediul înscris în licenţă, susţin oficialii Ministerului Turismului.

Ca urmare a faptului că şi în anul 2012 Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a primit numeroase reclamaţii privind servicii de transport sau cazare neonorate, chiar dacă au fost făcute rezervări sau au fost achitate avansuri la agenţiile de turism, pentru soluţionarea sesizărilor primite, inspectorii ministerului au verificat situaţiile semnalate şi au fost identificate 177 de agenţii de turism cu nereguli, care au fost sancţionate, după caz, cu suspendarea sau retragerea licenţei de funcţionare.

Lista agenţiilor de turism licenţiate şi a agenţiilor cu licenţă retrasă de pe teritoriul României este actualizată permanent pe site-ul ministerului, www.mdrt.ro, pentru siguranţa turiştilor şi o promptă informare publică referitoare la rezultatele controalelor din teren. Tot pe site-ul MDRT pot fi consultate unităţile de cazare clasificate, centrele de informare turistică şi lista ghizilor care deţin atestat.

Consider că este util pentru turişti să ştie că pot verifica dacă o agenţie de turism deţine licenţă sau nu, dacă un hotel sau o pensiune este clasificată sau nu. Câteva minute petrecute pentru o minimă documentare pot duce la evitarea unor eventuale neplăceri legate de calitatea serviciilor primite. Odată cu susţinerea amplificării procesului de control al unităţilor şi agenţiilor care activează în turism, îi îndemn pe clienţii acestora să utilizeze toate instrumentele pe care le-am pus la dispoziţie pentru protejarea drepturilor lor”, a declarat Cristian Bărhălescu, secretar de stat în cadrul MDRT.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. viorel 24 noiembrie 2012 at 20:31 - Reply

  Ar fi foarte bine daca aceste controale ar fi facute si la Hotelurile din Zalau ….
  Sa vedeti si voi cu ce fel de Apa se spala turistii si oamenii de afaceri ….
  Sau mai nou sa vedeti daca se poate spala cineva pe fata cu apa de la robinet …… nespalatilor !
  Asta nu intereseaza pe nimeni >?????????
  Orbilor ……..voi ati ajuns handicapati rau de tot , voi nu va autosezizati ???? nu auziti . nu vedeti ??????

Lasa un Raspuns »