Tiberiu Marc cere primăriilor să se mobilizeze pentru plata arieratelor

Olivian Vadan 5 septembrie 2012 7
Tiberiu Marc cere primăriilor să se mobilizeze pentru plata arieratelor

Preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, alături de directorul adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Sălaj, Cornel Maghiar, au cerut miercuri, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii administraţiilor locale din judeţ, mobilizare şi operativitate maximă în întocmirea documentaţiilor în vederea achitării obligaţii de plată înregistatate de primării către unii operatorii economici, pentru utilizarea în întregime a sumei de 4.193.000 lei alocată Sălajului prin Ordonanţa Guvernului 13 din 23 august 2012. Prin Ordonanţa amintită, judeţul Sălaj a primit de la bugetul de stat suma menţionată pentru achitarea unor obligaţii de plată faţă de operatorii economici, în scopul achitării arieratelor înregistrate în contabilitate ale unor unităţi administrativ-teritoriale şi instituţii publice finanţate integral din bugetele locale, din subordinea acestora, rezultate din relaţii cu operatori economici furnizori de bunuri, servicii şi lucrări, inclusiv cu operatorii economici care prestează serviciul public de producere, transport şi distribuţie a energiei termice în sistem centralizat, precum şi a sumelor datorate şi neachitate de unităţile administrativ-teritoriale operatorilor economici care prestează serviciul public de producere, transport şi distribuţie a energiei termice în sistem centralizat. “Suma totală alocată judeţului Sălaj este de 4.193.000 de lei. Scopul nostru acela de a utiliza integral această sumă. Lucrul acesta nu va putea fi făcut decât dacă atât primăriile cât şi operatorii economici faţă de care înregistrează arierate îşi dau tot concursul. Termenul limită până la care vom înregistra ultima cerere este data de 10 septembrie, ora 16. Aceste sume pot fi utilizate, exclusiv, pentru stingerea obligaţiilor fiscale restante ale acestor operatori econimici faţă de care înregistraţi arierate. Documentaţia este foarte uşor de întocmit şi DGFP vă dă tot concursul pentru a o realiza într-un timp cât mai scurt. E vorba despre patru documente de bază: cerere, certificate de atestare fiscală, acord de principiu şi situaţia cu lucrările”, a precizat Cornel Maghiar. Reprezentantul DGFP Sălaj a precizat că la nivelul instituţiei s-a deschis un registru special pentru înregistrarea cererilor în regim “primul venit, primul servit”, în limita bugetului alocat.

Pe de altă parte, Cornel Maghiar a atras atenţia celor prezenţi asupra faptului că, în cazul în care firmele către care primăriile au restanţe nu au datorii la bugetul de stat, dar au datorii către alte companii, pot încheia contracte de cesiune a creanţelor şi să stingă acele obligaţii fiscale din sumele alocate OG 13/ 2012. “Aceste firme, la rândul lor, pot şi ele, datorită decontării cu întârziere de către UAT-uri, să aibă datorii la alte firme, motiv pentru care pot încheia contracte de cesiune a creanţelor şi să stingă acele obligaţii fiscale. Baza legală este OUG 146/ 2002, articolul 6. Dacă există operativitate, toată documentaţia, inlusiv contractele de cesiune, poate fi întocmită într-o singură zi”, a arătat sursa amintită.
În acelaşi context, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, a precizat reprezentanţilor administraţiilor locale că este nevoie de mobilizare şi operativitate maximă pentru încadarea în termenul stabilit, respectiv 10 septembrie 2012.

Comentarii

comments

7 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. IOAN DUSCAS 5 septembrie 2012 at 19:11 - Reply

  CE GUNOI NENOROCIT TREBUIE SA FIE SECURISTU ASTA KA DUPA CE FURA VOTURILE UNUI CONTRACANDIDAT SA NU FAKA NIMIK PENTRU A-I OFERII CEVA IN COMPENSARE CELUI KARUIA I-A FURAT VOTURILE ! CREDEAM KA ESTE OM DAR TOT MAI MULT MA CONVING KA NU ESTE DEKAT O SHOPARLA TARATOARE ! KA KAPUSHA INFRACTOARE DEALTFEL !

 2. IOAN DUSCAS 5 septembrie 2012 at 19:13 - Reply

  ADIKA DAKA ESTE ALES UN OM DIN AFARA SFEREI MAFIEI TRANSPARTINICE TOT CE TREBUIE FACUT ESTE FURAT FUNCTZIA SHI RIDICULIZAT OMUL KARE A FOST ALES ! CE GUNOI NENOROCIT TREBUIE SA FII KA SA FACI PISHU PE OPTZIUNEA OAMENILOR !

 3. IOAN DUSCAS 5 septembrie 2012 at 19:17 - Reply

  CU CE IMI ESTE SUPERIOR ACEST SECURIST ? SAU INFRACTORUL KAPUSHAN ?
  SINGURUL DOMENIU IN KARE ACESHTIA AU FACUT PERFORMANTZA ESTE “INVARTIREA DE PROPRIETATZI SHI DE BANI PUBLICI” !
  BA AU MAI PERFORMAT SHI IN DISCREDITAREA MEA ! DESHI SUNT OM CINSTIT AU REUSHIT SA CO0NVINGA O GRAMADA DE OAMENI KA ASH FI BANDIT !
  M-AU DISCREDITAT INTR-ATATA KA NICI FLENDURICII PP-DD ISHTI NU MA VOR PRIN PREAJMA LOR !
  SCENA POLITIKA LA SALAJ ESTE PLINA DE O ADUNATURA DE GUNOAIE DE DOI BANI !

 4. Anonim 5 septembrie 2012 at 19:53 - Reply

  duscas, diferenta dintre voi e ca Marc e normal si tu nu

 5. IOAN DUSCAS 6 septembrie 2012 at 10:12 - Reply

  OARE CUM TZI-AI DAT SEAMA ? ASH FI TARE CURIOS !
  O FI UN SEMN DE NEBUNIE FAPTUL KA VREI SA DETZII O FUNCTZIE PUBLIKA ?
  SAU FAPTUL KA VREI KA NISHTE PERSOANE DETZINATOARE DE FUNCTZII PUBLICE SA RESPECTE LEGEA ?
  O FI NORMAL CA UN OM CINSTIT PANA IN MADUVA OASELOR SA FIE VANAT DE INFRACTORI PURTATORI DE DIVERSE UNIFORME ?
  O FI NORMAL CA UN OM CINSTIT SA FIE PREZENTAT ZI DE ZI CA FIIND TZIGAN DESHI NU ESTE ! CA FIIND HOMOSEXUAL DESHI NU ESTE SHI NICI NU A FOST VREODATA ?!
  O FI NORMAL CA NISHTE GUNOAIE POLITICE SA FURE LA GREU TERENURI ?
  ESTE O DOVADA DE NEBUNIE SA LE CERI ACESTOR INFRACTORI PLATITZI DE LA BUGET SA NU FURE ?
  O FI O DOVADA DE NEBUNIE FAPTUL KA LE CERI ACESTOR INFRACTORI SA RESPECTE OPTZIUNEA ELECTORATULUI ?
  ESTE NORMAL CA IMPORTANTE INSTITUTZII ALE STATULUI SA DERULEZE ACTZIUNI DE TIP MAFIOT PENTRU IZOLAREA , DISCREDITAREA SHI ELIMINAREA UNUI OM ?

 6. IOAN DUSCAS 6 septembrie 2012 at 10:22 - Reply

  DE APROAPE SHAPTE ANI DE ZILE SUNT TZINTA UNOR ACTZIUNI DE TIP MAFIOT ALE UNOR INFRACTORI PLATITZI DE LA BUGET KARE ZI DE ZI MA PREZINTA KA FIIND BANDIT DESHI SUNT CINSTIT PANA IN MADUVA OASELOR ! CA FIIND TZIGAN , HOMOSEXUAL DESHI NU AM NIMIK CU ACESTRE CHESTIUNII !
  KA FIIND ANTICHRISTUL DESHI SUNT UN BUN CRESHTIN !
  KA FIIND RAUL INTRUCHIPAT DESHI NU AM FACUT RAU VRE UNEI PERSOANE !
  DESHI AM FOST ALES IN 2008 PENTRU FUNCTZIA DE PRIMAR AL MUNICIPIULUI ZALAU KAPUSHA INFRACTOARE L-A LINS IN CUR PE TACSU INFRACTORUL BASHNUK KA SA IMI ANULEZE VOTURIL;E !
  IN 2012 A,M FOST ALES PENTRU FUNCTZIA DE PRESEDINTE AL CONSILIULUI JUDETEAN SALAJ DAR INFRACTORUL TEBERIU MI-A FURAT LOCUL !
  CINE A CASHTIGAT DIN ACESTE ACTZIUNI INFRACTZIONALE ?
  POTZI NUMII INFRACTOR PE O PERSOANA CARE FURA SAU DAKA ACESTA OCUPA FUNCTZIA DE PRIMAR SAU PRESEDINTE DE CONSILU JUDETEAN NU SE POATE NUMII INFRACTOR ORICE AR FACE !
  PE MINE PENTRU FAPTUL CA AM DERANJAT GUNOAIELE DIN FUNCTZIILE PUBLICE AU DORIT SA MA OMOARE IN STIL MAFIOT !
  DAKA IN CAZUL MEU DESHI SUNT OM CINSTIT TOTUSHI AU COMIS ABUZURI INIMAGINABIULE DA CA INTR-O BUNA ZI CINEVA APROPIAT TZIE II VA DERANJA PE ACESHTI INFRACTORI CE II VA DETERMINA PE ACESTE GUNOAIE SA RESPECTE LEGEAE SHI SA NU COMITA ABUZURI ! DAKA LEGEA PENTRU ACESTE GUNOAIE ESTE PE POST DE HARTIE IGIENIKA !

 7. Fonduri UE 7 septembrie 2012 at 13:31 - Reply

  Acum este momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

Lasa un Raspuns »