Termenul de depunere a declaraţiilor de cotă de lapte a fost prelungit

Magazin Salajean 12 mai 2011 0

Termenul de depunere a declaraţiilor de cotă de lapte a fost prelungit Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Sălaj informează că termenul de depunere a declaraţiilor anuale de cotă de lapte a fost prelungit până în data de 16 mai, inclusiv, ca urmare a aplicării prevederilor Regulamentului European (CEE) 1182/71 din 3 iunie 1971 privind stabilirea regulilor care se aplică termenelor, datelor şi expirării termenelor, întrucât termenul legal de depunere, şi anume 14 mai, este zi nelucrătoare.

APIA Sălaj reaminteşte că, până la termenul amintit, cei interesaţi pot depune declaraţiile anuale de cotă de lapte fără aplicarea penalităţilor.Precizăm că producătorilor de lapte care nu depun în termenul legal stabilit declaraţia anuală privind cantităţile comercializate, li se aplică penalitatea de retragere a cotei individuale de lapte la rezerva naţională. Cotele individuale nu vor fi retrase dacă producătorii deţinători de cotă vor transmite împreună cu declaraţia anuală şi o justificare scrisă, datată şi semnată, asupra imposibilităţii transmiterii acestei declaraţii în termenul legal. Pentru cumpărătorii de lapte care nu depun la termen declaraţia anuală privind cantităţile achiziţionate, sunt calculate penalităţi pentru fiecare zi calendaristică de întârziere, începând cu data de 17 mai, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Potrivit APIA Sălaj, penalitatea reprezintă suma corespunzătoare taxei datorate pentru o depăşire de 0,01 la sută din cantităţile de lapte care i-au fost livrate de producători pentru fiecare zi calendaristică de întârziere. Suma trebuie să fie cuprinsă între 100 şi 100.000 de euro. De asemenea, cumpărătorul care nu trimite declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a achiziţiona lapte de la deţinătorii de cotă, prin retragerea aprobării.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »