Terenurile agricole, la control

Adela Farkas 12 septembrie 2012 1
Terenurile agricole, la control

Mii de parcele de teren agricol fac, în această perioadă, obiectul unor ample verificări. Reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Sălaj efectuează de la începutul lunii august controale la fermierii sălăjeni care au depus solicitări pentru subvenţii pentru terenuri în Campania SAPS 2012. Controalele trebuie să fie finalizate la sfârşitul acestei luni, deoarece în 15 octombrie începe autorizarea plăţilor în avans aferente cererilor depuse în Campania SAPS 2012. Aşa cum am aflat de la directorul APIA Sălaj, Virgil Ţurcaş, în judeţ s-au derulat trei tipuri de controale. În primul caz, este vorba de verificarea clasică în teren, prin care s-au măsurat parcelele declarate, situaţie în care s-au încadrat 36 de parcele din zona Jibou şi Cehu Silvaniei. La controlul prin teledecţie au fost incluşi în eşantionul de control 1.958 de fermieri. Dintre aceştia, la 1.124 de fermieri, cu o suprafaţă aferentă de 12.304 parcele, s-au verificat criteriile de eco-condiţionalitate (respectarea bunelor condiţii agricole şi de mediu-GAE). În această categorie au fost incluşi deţinători de terenuri din comunele arondate centrelor locale Crasna, Zalău şi Zimbor, respectiv, din Meseşenii de Jos, Horoatu Crasnei, Cizer, Agrij, Românaşi, Treznea, Buciumi, Almaşu, Fildu de Jos. În cazul controlului pentru agromediu s-au verificat peste 200 de parcele, aparţinând unui număr de 14 fermieri din zona centrului local Ileanda. Sălajul, aşa cum ne-a spus Virgil Ţurcaş, este al treilea judeţ din ţară în ce priveşte numărul mare de parcele care necesită controlul de eco-condiţionalitate.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. bbwwaaa 12 septembrie 2012 at 17:03 - Reply

    de ce nu verifica si pamantul lui pop dumitru din domnin, care se gaseste in mineu si pe care nu il curata , dar primeste bani pentru el ????apia a mai fost pacalita de acesta de cateva ori !!! are mari pile !!!

Lasa un Raspuns »