Terenul de care este interesată compania Michelin – se licitează miercuri

Mihaela Moldovan 22 ianuarie 2013 1
Terenul de care este interesată compania Michelin – se licitează miercuri

Licitaţia pentru vânzarea parcelei de 20 de hectare, din Crişeni, de care este interesată compania Michelin România, va avea loc miercuri, 23 ianuarie, preţul de pornire fiind de 7,9 euro/metrul pătrat. Deocamdată, potrivit celor declarate de primarul comunei Crişeni, Andrei Maior, multinaţionala respectivă este singura care a achiziţionat caietul de sarcini.
Pentru a discuta pe marginea investiţiei pe care multinaţionala doreşte să o realizeze pe terenul cu pricina, autorităţile judeţene şi locale şi conducerea companiei Michelin s-au întâlnit, în 11 ianuarie, oficialităţile sălăjene arătându-şi disponibilitatea în a acorda o serie de facilităţi francezilor pentru a-i atrage în judeţ. Este vorba în principal de scutirea de la plata impozitelor, a declarat prefectul Sălajului, Filonaş Chiş.
Compania Michelin şi-a manifestat încă de anul trecut interesul să achiziţioneze un teren de 20 de hectare în Crişeni pentru a deschide o nouă fabrică, fiind dispusă să plătească 3 euro/metrul pătrat. În acest caz, au fost efectuate mai multe expertize, preţul de mijloc fiind de 5,4 euro/metrul pătrat. Totuşi, consilierii locali din Crişeni au ţinut cu dinţii ca vânzarea terenului să pornească de la preţul de 7,9 euro/metrul pătrat şi au votat în acest sens, în decembrie 2012, un proiect de hotărâre. Liderii politici ai judeţului au insistat pe lângă aleşii comunei să lase din preţ, iar când au văzut că aceştia nu vor, i-au ameninţat că împotriva lor se vor lua măsuri care merg până la retragerea sprijinului politic în cazul în care Crişeniul va pierde investiţia Michelin.
Dacă francezii vor deschide aici o nouă fabrică, judeţul s-ar putea alege cu o investiţie de peste 300 de milioane de euro şi, în următorii ani, cu circa 700-800 de locuri de muncă.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. GUTA 22 ianuarie 2013 at 17:25 - Reply

    da da ca si la jugu nu?da francezii in scris garantia locurilor de munca?sau ai vrut sa scrii 7 sau 8 gunoaie de oameni primesc binemeritata spaga mihaelooooo

Lasa un Raspuns »