Sute de mii de lei pentru proprietarii de cai bolnavi

Magazin Salajean 7 iulie 2010 0

Sute de mii de lei pentru proprietarii de cai bolnaviPeste 620.000 de lei au intrat, pana in prezent, in conturile salajenilor care au renuntat la caii suferinzi de anemie infectioasa, alti 83.000 de lei urmand sa ajunga la beneficiari in decursul acestei saptamani. Asteptam de la Ministerul Agriculturii bani pentru a putea acorda despagubiri proprietarilor a 16 cai bolnavi, a precizat Martin, adaugand ca fiecare salajean a primit, in medie, 1.800-2.000 de lei, suma apropiata de valoarea de inlocuire a calului.

Din totalul celor 432 de focare de anemie infectioasa ecvina depistate in Salaj, au ramas nestinse 66, in exploatatiile in care a existat un cal bolnav si unul sanatos. Pnetru a preveni aparitia de noi cazuri de anemie infectioasa ecvina in judet, inspectorii sanitar-veterinari vor derula controale inopinate impreuna cu Politia in targurile din Salaj, dar si la limita cu alte judete.

Salajul nu a scapat de rabie

Doar patru din cele 21 de focare de rabie depistate in acest an in judetul Salaj mai sunt active, a declarat Mircea Martin, directorul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Salaj. Toate cele patru focare au fost identificate in cursul lunii trecute, in localitatile Criseni, Poptelec, Capalna si Mesesenii de Jos. Pentru stoparea aparitiei focarelor de rabie in judet, institutia va demara in curand o campanie de vaccinare cu momeli vaccinale in mediul silvatic, la vulpi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »