Sute de fermieri si-au pierdut actele de identificare a animalelor

Magazin Salajean 13 iunie 2008 0

Sute de fermieri si-au pierdut actele de identificare a animalelor

Sute de fermieri salajeni si-au pierdut pasapoartele animaliere, cardurile de exploatatie si registrele de exploatatie, fiind nevoiti sa solicite Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Salaj eliberarea de duplicate. Mircea Martin, directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Salaj, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca sutele de cereri pentru eliberarea de documente noi sunt o problema grava pentru miscarile sau sacrificarile de animale pe raza judetului sau in afara, din cauza ca nu se stiu niciodata exact efectivele de animale existente in Salaj. Ne confruntam cu foarte multe situatii in care crescatorii de animale au pierdut pasapoartele animaliere, cardurile de exploatatie si registrele de exploatatie. Uneori, pur si simplu vand in targuri animalele si le dau cu tot cu pasapoarte, iar apoi vin la noi sa solicite eliberarea de acte noi. Avem cel putin zece solicitari de acest fel in fiecare zi, iar in total am primit sute de cereri de eliberare de acte noi, de la crescatorii de animale. Este o adevarata problema pentru judet, pentru miscarile de animale sau sacrificarile care trebuie inregistrate, intrucat, in lipsa actelor, noi nu stim niciodata cate si ce efective de animale avem in judet, a declarat directorul DSVSA Salaj.

Potrivit sursei citate, DSVSA Salaj va solutiona cererile inregistrate, iar pentru reducerea pierderilor de acte, va informa crescatorii asupra importantei pe care o au cardurile, pasapoartele si registrele de exploatatie si a efectelor pe care le produce pierderea lor.

Comert ilegal cu porci

In acelasi context, Martin a spus ca s-a observat o intensificare a comertului cu suine in targurile de animale, dar si pe raza localitatilor, comert care se face fara forme legale si mai ales de crescatori care aduc camioane intregi cu porci chiar si din judete indepartate de Salaj, nu doar judete limitrofe.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »