Subventii pentru culturile de toamna – pana la 15 noiembrie

Magazin Salajean 15 octombrie 2008 0

Subventii pentru culturile de toamna - pana la 15 noiembrie

Agricultorii care mai vor sa beneficieze de sprijinul de la Stat de 200 de lei pentru un hectar pentru infiintarea de culturi de toamna mai pot depune cereri la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Salaj pana cel tarziu la 15 noiembrie inclusiv. Suprafata care trebuie cultivata este de minim un hectar si maxim 120 de hectare, noutatea fiind faptul ca in acest an nu mai este necesar ca samanta sa fie certificata, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Ioan Bujita, directorul DADR Salaj. Sprijinul financiar se acorda pentru fiecare beneficiar, intr-o singura transa, suma maxima fiind de 7.500 de euro.

Pana la aceasta data, in judetul nostru au fost arate deja 6.100 de hectare, 2.840 dintre ele fiind deja insamantate, in principal cu grau, dar si cu orz si rapita pentru ulei.

In alta ordine de idei, in Salaj s-a incheiat recoltatul la cartofi de pe cele 6.861 de hectare cultivate recoltandu-se peste 96.000 de hectare. De asemenea, se apropie de finalizare recoltatul la floarea soarelui si struguri, la porumb, din cele circa 27.000 de hectare cultivate, doar putin peste 10.000 fiind deja culese.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »