Statul le acorda copiilor cu handicap un ajutor in valoare de 25 RON

Magazin Salajean 1 martie 2007 0

Statul le acorda copiilor cu handicap un ajutor in valoare de 25 RON

Matolcsi Elisabeta, directorul executiv al Directiei Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei (DMSSF) Salaj a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca, incepand cu data de 1 ianuarie 2007, indemnizatia pentru sustinerea familiei in vederea cresterii copilului este in cuantum de 600 RON pe luna, pentru copiii de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul unui handicap. De asemenea, se mai acorda un stimulent in valoare de 100 RON. Directorul a mai spus ca alocatia de stat pentru aceasta categorie de copii este in valoare de 200 RON pe luna.

In cazul copiilor de peste 2 ani, respectiv 3 ani, pentru copiii cu handicap, alocatia de stat este de 25 RON. Pentru acordarea dreptului la indemnizatie sau stimulent pentru cresterea copilului se iau in considerare numai perioadele in care solicitantii au realizat, timp de 12 luni anterioare datei nasterii copilului, venituri profesionale supuse impozitului. Pentru dovedirea acestora, solicitantii trebuie sa prezinte un document eliberat de angajatori sau de administratia fiscala, impreuna cu dovada platii impozitului.

Matolcsi a mai spus ca in baza de date a DMSSF figureaza ca beneficiari de indemnizatie, pe luna februarie, 2.539 de persoane, iar 95 primesc stimulentul lunar. Din totalul de 17.248 de de alocatii de stat pentru copii, 4.545 sunt in valoare de 200 RON, iar 12.703 sunt in cuantum de 25 RON.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »