Spre Europa cu cereri de finantare!

Magazin Salajean 22 decembrie 2006 0

Spre Europa cu cereri de finantare!Salajul este pregatit sa absoarba zeci de milioane de euro, doar pentru finantarea a doua proiecte de infrastructura care ar rezolva, in mare parte, traficul auto spre Ciucea si Baia Mare

Salajul face pasul spre Europa pregatit cu doua proiecte grele pentru finantare europeana – a fost de parere presedintele consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc. Este vorba despre proiectele Reabilitarea drumului Ciucea – Crasna – Varsolt si Reabilitare Drumul Nordului, ambele fiind declarate eligibile si cu finantare partiala.

Bugetul estimat pentru reabilitarea drumului Ciucea – Crasna – Varsolt a fost in valoare de aproape 11 milioane euro. Prin aceasta lucrare ar putea fi redat circulatiei un drum judetean in lungime totala de peste 37 de kilometri, din care 30 de kilometri sunt in Salaj.

Bugetul proiectului Drumul Nordului a fost estimat la aproape 26 milioane euro, proiectul fiind unul in parteneriat cu Consiliul Judetean Maramures. Prin aceasta lucrare s-ar putea realiza reabilitarea unui drum judetean in lungime totala de peste 65 kilometri, din care 28 de kilometri ar fi in Salaj, acest drum fiind gandit ca un culoar de viteza intre cele doua judete.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »