Soarta Parcului Industrial – Zalau Vest a fost pecetluita

Magazin Salajean 7 martie 2007 0

Soarta Parcului Industrial - Zalau Vest a fost pecetluita

In sedinta Consiliului Local din 5 martie a fost votat si proiectul de hotarare cu privire la aprobarea Planului Urbanistic Zonal Parc Industrial – Zalau Vest. Astfel, locatia viitorului parc industrial a fost stabilita intr-o zona aflata in prelungirea zonei industriale existente, pe o suprafata de aproximativ 158 hectare, la marginea teritoriului administrativ al municipiului, spre comunele Hereclean si Criseni, in partea de nord-vest a orasului, in stanga Vaii Mitei, intr-o zona de platou ce se intinde pana la liziera padurii si coboara de o parte si de alta pana la DN 1F (E81).

Potrivit referatului atasat proiectului de hotarare, accesul in zona se stabileste prin DN 1F (E81), continuare Bulevardului Mihai Viteazul urmand ca traficul greu sa fie directionat prin viitoarea sosea de centura, ce se va construi adiacent lizierei padurii din zona de est a amplasamentului.

Alimentarea cu energie electrica pentru noii consumatori se va face de la retelele electrice existente in zona (doua LEA 20kV, linii situate in apropierea drumului national DN 1F, avand traseul paralel cu acesta, posturi de transformare, care pot fi amplificate, daca este cazul).

In ceea ce priveste alimentarea cu apa potabila, in zona studiata in PUZ exista o conducta de aductiune de apa potabila Varsolt – Zalau, din care se alimenteaza orasul, consumatori industriali si localitatea Criseni. Viitorii consumatori se vor putea alimenta de la aceeasi conducta.

Cat priveste canalizarea menajera, in zona se afla reteaua magistrala, care traverseaza zona pana la statia de epurare. La aceasta conducta se vor racorda si acele retele care se vor executa pe amplasamentul PUZ.

In zona studiata exista statie de reglare si masurare gaz, alimentarea noilor consumatori putandu-se face prin realizarea unui studiu de fezabilitate, care sa analizeze tehnic posibilitatile de racordare.

Bulevardul Mihai Viteazul este o strada de categoria a II -a cu o latime de 14 metri, iar zona cuprinsa intre benzinaria Vidalis si pana la limita teritoriului administrativ se va largi la 4 benzi de circulatie pe o lungime de 2.180 metri. Strazile de categoria a III -a proiectate au lungime de 6.009 metri si au cate doua fire de circulatie de 3,50 metri. Intreaga retea stradala nou propusa se va corela la nivel de proiect de executie cu proiectul tehnic al soselei ocolitoare – trafic greu. Strazile existente, pe o lungime de 895 metri, vor fi modernizate si se vor aduce la standarde de strazi de categoria a III – a.

In cadrul PUZ -ului se disting XII cvartale, care vor asigura amplasarea a 125 de hale industriale noi si a functiunilor adiacente cerute de normele in vigoare. De asemenea, s-au facut propuneri urbanistice, care au divizat parcelele rezultate in urma solutionarii tramei stradale, in fronturi cu o deschidere minima de 40 metri. Cladirile propuse pastreaza regimul de aliniere existent, acolo unde este cazul, dar nu mai putin de 10 metri fata de aliniament, in toate cazurile. In urma parcelarilor s-au conturat mai multe functiuni aferente acestora. Astfel, un numar de 101 parcele sunt destinate industriei si depozitarii, 4 apartin functiunii de gospodarie comunala, 3 sunt destinate complementarii de servicii si comert, iar 5 sunt aferente spatiilor verzi.

Primaria municipiului Zalau pune la dispozitia celor dornici sa investeasca in industrie 39 de loturi situate in doua zone distincte. 19 loturi vor face parte dintr-un viitor parc industrial, in care Primaria Zalau urmeaza sa investeasca fonduri in baza unor programe de finantare internationala si 20 de loturi vor fi destinate concesionarii, tot pentru activitati productive.

Totalul persoanelor estimate a lucra in viitor in unitatile nou create este de aproximativ 6.000.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »