Şimleuanii nu ştiu încă ce impozite plătesc în 2013

Andreea Vilcovschi 3 ianuarie 2013 0
Şimleuanii nu ştiu încă ce impozite plătesc în 2013

Deşi consilerii şimleuani au stabilit, în ultima şedinţă ordinară de anul trecut, ca taxele şi impozitele locale pentru 2013 să rămână neschimbate, problema rămâne în aer. Asta după ce Guvernul a aprobat un act normativ (HG 1309/2012) prin care propune o majorare a dărilor locale cu 16 procente.

“Hotărârea Guvernului oferă o listă cu taxele şi impozitele minime, ale căror valori ne obligă să creştem nivelul dărilor existente cu 16 la sută”, ne-a declarat primarul din Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş. Ca urmare, edilul a convocat, în data de 30 decembrie 2012, o şedinţă de Consiliu Local, la care nu s-au prezentat decât cinci aleşi. În aceste condiţii, şedinţa nu a fost statutară.

“Nici eu, nici consilierii care nu au fost prezenţi la şedinţă nu susţinem majorarea taxelor şi impozitelor locale. Îmi pun speranţa că guvernanţii vor drege busuiocul astăzi sau mâine şi vor emite o ordonanţă de urgenţă prin care să lămurească problema. În caz contrat se va crea haos în comunităţile locale care nu susţin această creştere”, consideră Septimiu Ţurcaş.

Potrivit afirmaţiilor sale, şimleuanii îşi vor putea plăti impozitele şi taxele locale aferente anului 2013 de la mijlocul săptămânii viitoare. “Sper că până atunci va exista o variantă şi pentru acele administraţii locale care au optat pentru menţinerea nivelului acestor obligaţii fiscale”, a mai spus primarul.

Guvernul României a adoptat, săptămâna trecută, o hotărâre prin care lasă la latitudinea autorităţilor locale dacă majorează sau nu impozitele în 2013, dar stabileşte şi nivelul minim al impozitelor şi taxelor locale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »