Silcotub, în topul celor mai profitabile 50 de companii din România

Andreea Vilcovschi 9 octombrie 2012 1
Silcotub, în topul celor mai profitabile 50 de companii din România

Silcotub Zalău este singura companie din judeţ care a reuşit să pătrundă în clasamentul celor mai profitabile 50 de firme din România, întocmit de către Ziarul Financiar, pe baza informaţiilor de la Registrul Comerţului.

Potrivit sursei citate, Silcotub, care este şi cea mai puternică societate din Sălaj, a înregistrat în 2011 un profit net de aproape 25,4 milioane de euro, situându-se, astfel, pe poziţia 44 în topul naţional.

Criza a înghiţit aproape jumătate din profitul companiilor care activează pe piaţa românească. Primele 300 cele mai profitabile firme din România au avut anul trecut un profit cumulat de 5,86 miliarde de euro, faţă de 9,5 miliarde de euro în 2009. Şapte companii au depăşit profitul de 100 de milioane euro, trei au trecut de bariera de 200 milioane, iar compania cu cel mai mare profit în 2011, OMV s-a apropiat de un miliard de euro profit.

Petrom a rămas cea mai mare şi cea mai profitabilă companie din România, cu un profit net record de aproape 870 de milioane de euro anul trecut. Pe locul doi se află Termoelectrica, o companie de stat cu profit net de 376,9 de milioane de euro, iar pe trei, Romgaz, cu aproape 243,5 milioane de euro.

Investiţii ce sfidează criză

Anul acesta, Silcotub a finalizat o investiţie în valoare de 60 de milioane de dolari, în deschiderea unei noi secţii de finisare a ţevilor cazane, folosite de centralele de producere a energiei electrice din întreaga lume. Linia de producţie are o capacitate de 75.000 de tone pe an. Anul viitor, Silcotub va finaliza o altă investiţie, în valoare de 50 de milioane de dolari, respectiv o unitate de filetare a produselor destinate industriei de petrol şi gaze.

Silcotub, parte a grupului Tenaris, este cel mai important producător român de ţevi din oţel fără sudură de diametre mici utilizate în diverse aplicaţii din industria mecanică, auto-moto, a petrolului şi gazelor naturale, industria chimică şi petrochimică, industria energetică. Unităţile sale de producţie sunt situate în România, la Zalău – fabricarea ţevilor fără sudură şi la Călăraşi – oţelărie.

Cele mai profitabile firme sălăjene

În clasamentul judeţean, Silcotub este secondată de către Hanna Instruments SRL Nuşfalău, producător de instrumente şi dispozitive pentru măsură, verificare, control, navigaţie, cu un profit net de aproape 4 milioane de euro. Pe treapta a treia a podiumului se află producătorul de aparate de distribuţie şi control a electricităţii, Energobit Prod SRL Jibou, cu 2,6 milioane de euro.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. albert 10 octombrie 2012 at 08:44 - Reply

    Michelin ?… nimika?

Lasa un Raspuns »