Şeful poliţiştilor sălăjeni, mai bogat “cu opt locuri” faţă de 2010

Mihaela Oprea 5 octombrie 2012 4
Şeful poliţiştilor sălăjeni, mai bogat “cu opt locuri” faţă de 2010

Meseria de poliţist este înţesată de riscuri, prin lupta continuă cu infractorii periculoşi, prin punerea siguranţei cetăţenilor în faţa siguranţei personale. Prin urmare, şi renumeraţia oamenilor legii trebuie să fie pe măsură. În acest sens, Econtext a întocmit un clasament cu toate veniturile din salarii obţinute de capii poliţiştilor din toate judeţele ţării. În acest top, şeful sălăjean deţine o poziţie onorabilă, cu opt locuri mai sus decât în clasamentul precedent. Acest clasament se bazează pe declaraţiile de avere depuse în vară de inspectorii şefi ai inspectoratelor de poliţie judeţene. În calcul a fost luat doar salariul net.

Inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, comisar şef Iosif Ghiurca, ocupă poziţia a 11-a în clasament. Acesta a primit pe parcursul anului trecut un salariu lunar de 6.652 de lei, cu aproximativ 2.000 de lei mai puţin decât cel mai consistent salariu primit de un şef de poliţie şi cu aproximativ 3.300 de lei mai mult decât cel mai slab plătit inspector şef de poliţie.

A încasat anul trecut, ca urmare a activităţii depuse în cea mai înaltă funcţie de conducere din inspectorat, venituri în valoare totală de 79.828 de lei, cu aproximativ 7.000 de lei mai mult decât în urmă cu doi ani. Comisarul şef Iosif Ghiurca deţine o casă de locuit în Zalău, cumpărată în anul 2003, în suprafaţă de 160 de metri pătraţi, un teren în municipiu, achiziţionat în 2007, încadrat la alte categorii de terenuri extravilane, precum şi un autoturism marca Mecedes din 2004. Şeful IPJ Sălaj a mai trecut în declaraţia de avere şi cele 55.000 de acţiuni la BCR Erste, valoarea acestora fiind de 75.000 de lei. Ca membru ATOP, Ghiurca a mai încasat anul trecut 11.940 de lei. Pe de altă parte, reprezentantul Poliţiei sălăjene are un credit bancar în valoare de 46.000 de euro, accesat în 2007 şi scandent în anul 2022. Faţă de topul întocmit în luna februarie a acestui an, cu remuneraţiile încasate în 2010 de şefii de poliţie, Iosif Ghiurca a urcat nu mai puţin de opt poziţii către primele locuri.

Unul dintre motivele care l-au propulsat spre fruntea clasamentului este plusul la salariu de aproape 600 de lei obţinut anul trecut faţă de acum 2 ani, când a încasat, lunar 6.083 de lei. Al doilea motiv îl reprezintă schimbarea şefilor de poliţie din mai multe judeţe ale ţării, care a dus la o schimbare semnificativă în clasament.

Cel mai bun salariu i-a revenit şefului poliţiştilor bucureşteni, Florin Lucian Guran. Acesta a primit un salariu lunar de 8.705 de lei. În topul precedent, primul loc era ocupat de şeful IPJ Vâlcea, Ion Stoica, schimbat la această dată din funcţie. În locul său a fost numit Ioan Lucian Muntean, care se situează abia pe poziţia 16. Pe ultimul loc se poziţionează inspectorul şef al Poliţiei Maramureş, acesta încasând lunar doar 3.266 de lei.

Comentarii

comments

4 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 5 octombrie 2012 at 00:25 - Reply

  Ce riscuri, prin lupta continuă cu infractorii periculoşi, a avut Ghiurca?
  Niciunul!

  Mentalitate de militieni la sefii Politiei Salaj: ” Nu s-a intamplat nimic grav”

  Au vrut sa ascunda sub pres faptele
  Pe tot parcursul derularii acestui eveniment, Politia Salaj a dat-o din colt in colt. Vineri, comandantul IPJ Salaj, comisarul sef Iosif
  Ghiurca, a declarat, telefonic, ca pe raza judetului Salaj nu s-a intamplat “asa grozavie”: “La noi nu s-a intamplat un astfel de
  eveniment cu turisti straini”. Precizam ca protocoalele de lucru ale Politiei Romane prevad ca incidentele in care sunt
  implicati cetateni straini se raporteaza ca “prioritate zero” si sunt aduse imediat la cunostinta sefilor de inspectorate judetene.
  Dupa ce EVZ a prezentat cazul pe editia online, sefii politiei salajene si-au adus aminte ca a avut loc un incident minor.
  Subcomicarul Tincuta Dumuta, de la IPJ Salaj, sustinea vineri seara: “Nimic grav”. Asa s-a exprimat despre un jaf la drumul
  mare, ca intr-o tara bananiera.

 2. peter 5 octombrie 2012 at 09:13 - Reply

  Incidentul petrecut la Surduc , reprezinta un fapt grav intr-o tara membra a U.E.Asa ceva nu se intampla nici pe vremea lui nea’Nicu.
  Acum politia este mult mai bine retribuita dar activitatea ei este mult mai stearsa.

 3. SEMACCA 5 octombrie 2012 at 16:41 - Reply

  Uite,Mihaelo,parca ti-ai mai revenit!
  Compunerea ta este in acest articol mult mai coerenta,avand introducere,cuprins si incheiere.
  Articol decent,nepartinitor,fara a induce subantelesuri nedorite.
  Vezi ca se poate Mihaelo?
  Este ok!
  Sa faci la fel si pe mai departe!

 4. SEMACCA 5 octombrie 2012 at 16:59 - Reply

  Neamurilor lui Dabija,pe care-i p(f)ute grija, care au postat ca prostacii la orele 9 :13 si la12 :25 paaaartzz,le pot transmite ca ,cainele moare de drum lung si prostalaii ca ei mor de grija altora!
  Sunteti tare afectati de incidentul cu rromii din Surduc?
  Va atrag atentia ca in acest articol se discuta despre cu totul altceva1
  Sunteti pe langa subiect,nepregatiti,analfabeti dupa cum folositi cuvintele limbii romane si agramati!
  Probabil despre romanii care au dat foc la paduri in Italia,aveti o parere buna!
  Probabil despre romanii care talharesc,fura si jefuiesc in Franta, Italia,Spania,Germania,Marea Britanie,Canada,S.U.A,aveti pareri laudative asociindu-va comportamentului lor prin necriticarea acestora!
  Problema este ca se intampla vrute si nevrute si peste hotare cu o parte dintre romanasii nostrii,intamplari care ne fac sa fim categoristi talhari,incestuosi,derbedei,violatori si hoti!
  Cu toata politia occidentala din acele parti,pregatita,bine platita si motivata,romanasii nostrii isi fac facutele!
  Va mirati ca proasta-n utzutz ca aici fac nici macar a 100%/a parte din cate fac afara?
  Care politie e mai competenta si care-i tine pe magraoni mai bine in frau?
  Eu cred ca asta de aici!
  Imbecilitatea si prostia unora ca voi astia 2 jalnici si cufuriti prostaci,putoarea si inactivitatea economica,lipsa performantei si imbecilitatea nativa este pricolul pentru aceasta tara!
  Nu faptul ca politia n-ar face cat trebuie!
  Politia isi face in Romania mai mult si mai competent datoria decat oricare domeniu de activitate economic, ca rezultate!
  Putem puna alaturi competenta Politiei Romane chiar si cu cea a S.U.A in ce priveste siguranta cetateanului,pe cand ca si competenta a produselor economiei romanesti nu ne putem compara decat cu Albania!
  Valoarea unei natiuni nu este data de politia acesteia!
  Valoarea unei natiuni este data de cetatenii sai,de gradul de educatie,harnicie,inteligenta si pricepere a acesteia,dupa care isi atrage si gradul de respect in Lume.
  Daca valoare acestei natii este interpretata dupa niste jalnice jeguri umane ca voi astia doi prostaci,sa nu ne miram ca n-avem omenie in lume!
  Prostia,rautatea,uratenia,incompetenta si non-valoarea sa o cautati la voi acasa in cocinele voastre cand va priviti in oglinda imbecililor!

Lasa un Raspuns »