Se asteapta o crestere cu 30% a beneficiarilor de ajutoare pentru incalzirea locuintei

Magazin Salajean 5 octombrie 2006 0

Se asteapta o crestere cu 30% a beneficiarilor de ajutoare pentru incalzirea locuinteiRecentele modificari (OUG 57/2006) privind acordarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintei pe perioada anotimpului rece au constituit principala tema a conferintei de presa organizate ieri, 4 septembrie, la sediul Primariei Zalau.

Potrivit informatiilor furnizate de viceprimarul Onorica Abrudan, in acest an, ajutorul de incalzire a locuintei se acorda pe baza unei cereri si a unei declaratii pe proprie raspundere privind componenta familiei si veniturile realizate de fiecare membru al familiei. Au fost tiparite 23 de mii de formulare care, pana la 5 octombrie, se vor transmite furnizorilor (22 de mii catre Distrigaz, iar o mie catre Uzina Electrica), care la randul lor le transmit beneficiarilor individuali si asociatiilor de proprietari. Formularele completate de populatie vor fi transmise, pana in data de 30 octombrie, Primariei Zalau unde se va stabili cine are si cine nu are dreptul la respectivul ajutor. Toti cei care vor depune cereri pentru acordarea ajutorului social vor primi un raspuns din partea Primariei indiferent daca decizia luata e favorabila sau defavorabila lor, a adaugat Onorica Abrudan care mai amintea ca anul trecut s-au acordat pentru incalzirea cu gaz metan in jur de 9.000 de ajutoare, iar pentru cei racordati la sistemul centralizat 800 de ajutoare.

In schimb, pentru acest an, se asteapta o crestere a numarului de beneficiari de ajutoare pentru incalzirea locuintei cu 30%, motivul fiind ridicarea plafonului maxim pana la care se poate acorda ajutorul, de la 3 milioane (cat era anul trecut), la 5 milioane de lei/ membru de familie.

Un alt aspect important pentru cei interesati de aceste facilitati este faptul ca cererile pot fi depuse si in luna noiembrie intrucat, potrivit legii ajutorul se acorda incepand cu luna noiembrie, deci cand s-a depus si cererea. Primaria, prin Directia de Asistenta Sociala va avea program cu publicul in fiecare zi lucratoare, intre orele 7 – 18, iar daca vor fi solicitari numeroase, programul se va prelungi.

Mediatizarea acestor modificari aduse de OUG 57/2006 se va face prin tiparirea de afise care se vor posta la sediul Primariei Zalau, Directia Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si la sediile furnizorilor de servicii catre populatie (Distrigaz si Uzina Electrica).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »