Sălajul, printre cele mai scumpe judeţe

Andreea Vilcovschi 1 noiembrie 2012 1
Sălajul, printre cele mai scumpe judeţe

Deşi la capitolul salarii, sălăjenii sunt codaşi în clasamentul naţional, când vine vorba despre costul traiului de zi cu zi, lucrurile stau cu totul altfel. O arată şi un studiu al econtext.ro, care plasează judeţul în rândul celor mai scumpe cinci judeţe din România.
Potrivit sursei citate, care se bazează pe preţurile din pieţe, cel mai scump judeţ este Covasna, unde un kilogram de cartofi, împreună cu unul de roşii şi unul de varză costau, în iunie 2012, după patru ani de criză, 8,72 de lei. Îi urmează Alba, cu 8,47 de lei, Harghita, cu 8,45 de lei şi Bihor, cu 8,32 de lei. Sălajul stă şi el la “loc de cinste”, pe poziţia a cincea, în urcare cinci trepte faţă de acum patru ani, când a debutat criza economică. În iunie 2012, un sălăjean plătea la piaţă pentru un kilogram de varză, unul de cartofi şi unul de roşii 8,03 lei.
La polul opus al clasamentului, regăsim judeţele Gorj, Brăila, Buzău, Bacău şi Dolj. Studiul econtext.ro arată că doljenii, codaşii topului naţional, scoteau din buzunar pentru cele trei kilograme de legume doar 4,41 de lei.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 1 noiembrie 2012 at 11:57 - Reply

    ASTA INSEAMNA CA VENITURILE LA NEGRU SUNT FOARTE MARI.

Lasa un Raspuns »