Sălajul, mai “bogat” cu 22 milioane de lei

Andreea Vilcovschi 23 octombrie 2012 2
Sălajul, mai “bogat” cu 22 milioane de lei

Sălajul va primi, în urma unei noi rectificări bugetare, peste 22 milioane de lei, dar va pierde 102.000 lei, potrivit proiectului de ordonanţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2012, publicat de către Ministerul Finanţelor Publice.

Guvernul Ponta va suplimenta sumele defalcate din taxa pe valoare pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiului Zalău cu 16,5 milioane de lei. Aproape jumătate din sumă este destinată drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicab grav sau indemnizaţiile lunare.

Alţi6,8 milioane de lei vor fi utilizaţi pentru finanţarea de bază a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, în timp ce aproape 1,5 milioane de lei vor avea ca destinaţie plata salariilor profesorilor conform hotărârilor judecătoreşti.

Confirm sursei menţionate, Sălajul va mai primi peste 5,5 milioane de lei pentru echilibrarea bugetelor locale pe 2012, pentru achitarea arieratelor.

În schimb, judeţul pierde 102.000 lei, după ce Guvernul retrage 222.000 de lei din fondul destinat plăţii salariilor personalului din învăţământul special şi din centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională prevăzute prin hotărâri judecătoreşti, dar scoate de la “puşculiţă” 102.000 de lei pentru acordarea de produse de panificaţie şi lactaţie.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. ion 23 octombrie 2012 at 09:32 - Reply

    Dati ma si la Simleu ceva ca nu-s gata trotuarele lui Turcas.Acuma vede el ce mare scula este fara bani !

  2. gicu 23 octombrie 2012 at 12:59 - Reply

    Poate primeste si Poiana Blenchii ceva

Lasa un Raspuns »