Sălajul, în topul celor mai subvenţionate judeţe

Andreea Vilcovschi 6 decembrie 2012 1
Sălajul, în topul celor mai subvenţionate judeţe

Peste 24 miliarde de lei au ajuns în judeţele României în ultimele două decenii, sub formă de subvenţii de stat, potrivit presei centrale. Banii, care reprezintă circa 4 procente din Produsul Intern Brut, au fost destinaţi acordării unor ajutoare sociale, precum cele pentru încălzire, pentru plata unor împrumuturi destinate finanţării de investiţii ori pentru echilibrarea bugetului.

În clasamentul judeţelor care au beneficiat, în intervalul 1991-2010, de cele mai mari subvenţii, conduce Vrancea, cu peste 667 milioane de lei, adică 15,3 la sută din totalul veniturilor bugetelor locale. Şi Sălajul s-a numărat printre “favorizate”. Statisticile indică faptul că, între anii amintiţi, statul a direcţionat spre judeţul nostru 332 milioane de lei, suma reprezentând 11,2 la sută din veniturile totale ale Sălajului în aceeaşi perioadă.

La polul opus se regăsesc regiunea Bucureşti-Ilfov, care deşi a primit subvenţii totale în valoare de 2,7 miliarde de lei, acestea au reprezentat doar 5,3 la sută din totalul veniturilor. Mai puţin subvenţionat a fost şi Clujul, care a beneficiat de 655 milioane de lei, respectiv 7 la sută din venituri.

Veniturile bugetelor locale sunt formate, potrivit legii, din veniturile proprii, respectiv din taxele şi impozitele plătite de contribuabili, din sumele defalcate din TVA primite de la bugetul de stat, din subvenţii, precum şi din eventualele sponsorizări sau donaţii.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 6 decembrie 2012 at 14:56 - Reply

    Mirel Talos, campion national la spart bani publici in deplasari: A reusit sa cheltuiasca 91 de milioane de lei vechi doar pe deplasari
    Etichete: deputat salaj, gheorghe mirel talos, mirel talos, salaj
    Deputatii si-au decontat din bani publici zeci de zboruri facute în interes personal sau la actiuni de partid. Cotidianul a facut topul parlamentarilor “zburatori” care, numai în ultimul an, au usurat bugetul Camerei Deputatilor cu aproximativ 14 miliarde de lei vechi.

Lasa un Raspuns »