Sălăjenii se îneacă în datorii

Andreea Vilcovschi 31 ianuarie 2013 1
Sălăjenii se îneacă în datorii

O cincime din creditele accesate de către populaţia şi firmele din judeţ sunt restante, potrivit ultimelor date statistice al Băncii Naţionale a României. Mai exact, din totalul celor 1,68 miliarde de lei pe care sălăjenii, persoane fizice şi juridice, i-au împrumutat din bănci, 378 milioane de lei, respectiv 22,5 la sută, reprezintă rate neplătite la timp.

Deşi suma nu este foarte mare în comparaţie cu valorile din alte judeţe, ponderea sumelor restante în totalul creditelor contractate propulsează Sălajul în clasamentul naţional pe judeţe.

Topul este completat de Suceava, cu o pondere de 19 la sută, şi de Galaţi, cu 18,6 la sută. În toate cele trei judeţe, rata şomajului depăşeşte media naţională de 5,59 la sută existentă la finele anului trecut. Astfel, în Sălaj, acest indicator era de 6,62 la sută, în Suceava, de 5,67 la sută, iar în Galaţi, 9,14 la sută.

Valoarea restanţelor la împrumuturile luate de populaţie şi firme a crescut anul trecut cu peste 30 de procente, apropiindu-se de pragul de 6,5 miliarde de euro.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Contrariat ! 5 iunie 2013 at 13:57 - Reply

    Pai cum se poate asa ceva ,unde-s postacii care ridicau sabia asupra lui Boc,boc ! Am votat cu c-ru sa ne razbunam pei cei care au taiat salariile ,acu iaca !

Lasa un Raspuns »