S-a modificat procedura de scoatere din evidenta a persoanelor inregistrate in scopuri de TVA

Magazin Salajean 17 ianuarie 2012 0

S-a modificat procedura de scoatere din evidenta a persoanelor inregistrate in scopuri de TVA Directia Generala a Finantelor Publice Salaj face cunoscut ca, prin Ordonanta de Urgenta 125/2011, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, au fost aduse modificari procedurii de scoatere din evidenta a persoanelor inregistrate in scopuri de taxa pe valoarea adaugata (TVA) a caror cifra de afaceri nu depaseste plafonul de 35.000 euro, respectiv 119.000 lei.

Astfel, persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA care, in cursul anului precedent, nu depaseste plafonul de scutire amintit sau cel determinat proportional cu perioada ramasa pana la finele anului pentru cea infiintata in cursul anului, poate solicita scoaterea din evidenta platitorilor de TVA cu conditia ca la data solicitarii sa nu fi depasit plafonul de scutire pentru anul in curs, calculat proportional cu perioada scursa de la inceputul anului, fractiunea de luna considerandu-se o luna calendaristica intreaga.

Solicitarea se depune la organele competente in perioada 1 si 10 a fiecarei luni urmatoare perioadei fiscale folosite de persoana impozabila, in timp ce anularea va fi valabila de la data comunicarii deciziei privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA.

Pana la comunicarea deciziei de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA, persoanei impozabile ii revin toate drepturile si obligatiile persoanelor inregistrate in scopuri TVA conform Codului Fiscal.

In ultimul decont de taxa depus, persoanele impozabile au obligatia sa evidentieze valoarea rezultata ca urmare a efectuarii tuturor ajustarilor de taxa pe valoarea adaugata.

Persoanele impozabile care solicita in cursul anului 2012 scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA nu au obligatia sa efectueze ajustarile de taxa corespunzatoare scoaterii din evidenta pentru bunurile sau serviciile achizitionate pana la 30 septembrie 2011, inclusiv.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »